Novice

Kiin mešanec Xceed se postavi na ogled

Po prvi fotografiji, ki jo je objavila Kia, so se zdaj pojavile na družbenih omrežjih dodatne fotografije še enega v vrsti vse številčnejše družine Ceed.

O avtu sicer Kia v tem trenutku še ni razkrila prav veliko, a gre glede na imensko povezavo sklepati, da je v osnovi petvratni Ceed s povečano oddaljenostjo od tal. Ker Kia sklepa, da samo povečana zračnost do tal še ne bo dovolj, so mu namenili tudi samosvojo obliko. Kot je iz priloženih prvih fotografij avta razvidno, jo zaznamujejo kar všečne in predvsem bolj zaobljene poteze, kot jih poznamo iz kombilimuzinske različice. Nekaj podobnega kot počne Mercedes-Benz z GLA-jem, ki je dejansko ravno tako samo povišan in napihnjen razred A.

Kakorkoli že, mersko bo avto nekaj večji od Ceeda, pogonska tehnika pa bo predvidoma identična. To pomeni prednji pogon, nabor šeststopenjskih ročnih in sedemstopenjskih DCT menjalnikov ter tri in štirivaljni turbobencinarji z razponom moči od 100 KM do dobrih 200 KM. Vmes se bo našlo tudi še kaj za vse z željo po dizelskem pogonskem sklopu, a bo nabor CRDi motorjev bistveno manjši kot bo na voljo bencinarjev z oznako T-GDI.

Potrditev ali popravek zgoraj zapisanega opisa o novem članu družine Ceed je Kia napovedala za konec junija, natančneje 26. junija. Takrat naj bi namreč razkrili vse pomembnejše podrobnosti o njem, vključno z najavo začetka prodaje, ki naj bi po zadnjih govoricah stekla jeseni letos, takoj po prvem javnem nastopu pred publiko v Frankfurtu septembra.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Kiin mešanec Xceed se postavi na ogled"


4 leta 10 meseci nazaj

Močno dvomim,da bo to kakšna uspešnica. Kia se je sedaj dvignila in postala nepopularna, ker imajo previsoke cene glede na to kaj ponujajo. Kia je na Eu tržišču dosegla uspeh 3 leta nazaj. To je bil vrhunec. Sedaj so v povprečju

tha_man
4 leta 10 meseci nazaj

Meni zgleda odlično, sploh od strani.

xxl
4 leta 10 meseci nazaj

Zanimiv model, bo pa, kot vse Kie, precej draga, tako, da se bom najbrž, za podoben denar, raje obrnil k Mazdi, pa še komu.

4 leta 10 meseci nazaj

Drzim pesti, da bodo tudi SW naredili v Xceed izvedbi

Skyen
4 leta 10 meseci nazaj

Ja pa kaj še, tole se bo prodajalo kot nov SUV model pri Kii, ne pa kot neka allroad/offroad verzija Ceeda, tako da bo to edini model 100%

 
Apple najavil obsežnejšo nadgradnjo sistema Apple CarPlay
BMW je končno spravil v življenje M8

Več vsebin

Testi

Igre prestolov

Kia XCeed 1.0 T-GDi EX Way