Novice

Lexus pripravil osvežitev za kupejevski RC

Japonci so napovedali, da bodo v Pariz pripeljali osveženi RC. Ob tem so povedali, da so navdih za njegove oblikovne popravke črpali iz večjega LC-ja.

Lexus pravi, da so za manjšega od dvojice njihovih kupejev pripravili popravke na zunanjosti, ki obsegajo drugačna žarometa in masko motorja s pripadajočim preoblikovanim sprednjim odbijačem. Zadaj je nekoliko spremenjen tudi odbijač z režami za zračenje, vsi skupaj pa naj bi izboljšali aerodinamične lastnosti RC-ja. Nova so tudi 19-palčna platišča z, tako Lexus, bolj »lepljivimi« pnevmatikami. Slednja naj bi v kombinaciji z ravno tako izpopolnjenim podvozjem (širša koloteka, zmanjšana oddaljenost od tal, spremenjene karakteristike vzmetenja) izboljšale dinamiko v vožnji za, spet besede Lexusovega trženjskega oddelka, bolj atletski in odziven nastop kot pred prenovo.

Drobni popravki so namenjeni tudi kabini, kjer ponujajo dodatne barvne kombinacije, analogno uro iz LC-ja ter na določenih elementih kokpita žlahtnejše materiale (brušen aluminij). Japonci so napovedali še dodelave za pogonsko tehniko, a v tem trenutku niso šli v konkretne podrobnosti.

Kot smo že omenili, se bo Lexus RC postavil na ogled širši javnosti prvič v Parizu v času mednarodnega avtomobilskega salona, ko bodo obelodanili tudi vse manjkajoče tehnične podrobnosti o modelu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Carscoops. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Skupina PSA je pripravljena za nemoten prehod k motorjem izdelanih po novih okoljevarstvenih standardih
Kar se Janezek nauči, to Janez zna