Novice

Mercedes-Benzov razred G s posodobljenimi pogoni in MBUX

Prenovljeni razred G dobiva hibridno tehnologijo in pomembno posodobitev informacijsko-multimedijskega sistema.

Pri znamki Mercedes-Benz so motorni paleti novega razreda G namenili tehnologijo blagega hibrida z integriranim zaganjalnikom/generatorjem (ISG) ter terenski vožnji prirejen informacijsko-multimedijski MBUX, digitalno izkušnjo pa dopolnjuje še sistem “prozornega” motornega pokrova za boljši pregled terena pod vozilom.

Der neue Mercedes-Benz G500The all-new Mercedes-Benz G500Več zmogljivosti prenovljene motorne palete

Pod motornim pokrovom prenovljenih modelov razreda G bo ob 3-litrskem dizelskem šestvaljniku (270 kW/750 Nm) še 3-litrski turbinsko podprt vrstni bencinski šestvaljnik z 48-voltnim zaganjalnikom/generatorjem s 330 kW (449 KM) moči in 560 Nm navora, povezan z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom in stalnim štirikolesnim pogonom. Slednji bo nadomestil bencinski V8 v različici G500. Iz mirovanja do 100 km/h bo pospešil v 5,4 sekunde in dosegel najvišjo hitrost 210 km/h. Za pogon zmogljivejše različice Mercedes-AMG G63 bo skrbel 4-litrski bencinski osemvaljnik (V8), ki ob pomoči blago-hibridne tehnologije razvije 430 kW (585 KM) moči in 850 Nm navora, prenos moči in navora na vsa štiri kolesa pa bo omogočal 9-stopenjski samodejni menjalnik AMG Speedshift TCT 9G. Različica G63 bo iz mirovanja do 100 km/h pospešila v 4,2 sekunde in dosegla najvišjo hitrost 220 km/h. Mercedes-AMG G63 bo na voljo z novim sistemom aktivnega vzmetenja Active Ride, ki s pomočjo hidravličnih blažilnikov zagotavlja optimalno lego in oprijem na vseh podlagah.

Der GELÄNDEWAGEN: Offroad. Unlimited. Established 1979.The GELÄNDEWAGEN: Off-road. Unlimited. Established in 1979.Z nadgradnjo informacijsko-multimedijskega sistema v korak s časom

Mercedesov razred G s prenovo dobiva posodobljeno notranjost z novo zasnovo armaturne plošče ter kombinacijo 12,3-palčnih zaslonov digitalne instrumentne plošče in informacijsko-multimedijskega sistema MBUX z dodatnimi vsebinami za podporo terenski vožnji. S prenovo bo na voljo širši nabor standardnih asistenčnih sistemov, opcijsko pa bodo kupci lahko izbrali tehnološki paket z vključenim celotnim naborom voznikovih pomagal zadnje generacije.

Cene za novi Mercedes-Benz razred G naj bi se na nemškem trgu pričele pri 122.808 evrih, točnega datuma začetka prodaje pa pri avtomobilskem proizvajalcu še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Mercedes-Benzov razred G s posodobljenimi pogoni in MBUX"


Blinder
29 dni 23 ur nazaj

3-litrskem dizelskem šestvaljniku (270 kW/750 Nm):
120 konjev/liter prostornine

 
Konec po 45 letih: iz tovarne je zapeljal zadnji dizelski Volvo
Začenja se prodaja električnega Forda Explorerja