Novice

Novi Audijevi modeli Q z madžarskih in slovaških proizvodnih linij

Pri nemškem proizvajalcu Audi že nekaj časa načrtujejo prihod dveh povsem novih modelov, ki bosta razširila njihovo ponudbo športno uporabnih terencev. Sedaj je znano tudi to, da jih bodo proizvajali na Madžarskem in na Slovaškem.

Pri Audiju želijo svojo paleto športno uporabnih vozil, ki jo označujejo s črko »Q«, razširiti z malce bolj kupejevsko nastrojenima modeloma, s katerima želijo resneje konkurirati najbližji konkurenci iz Münchna (X6 ter prihajajoči X2). Hubert Waltl, član Audijeve uprave za proizvodnjo, je ob tem dodal, da želijo s prihajajočima modeloma še povečati svojo konkurenčnost v enem najbolj pomembnih avtomobilskih segmentov ter dodobra razširiti svojo družino športno uporabnih vozil. Pri Audiju so sicer že v lanskem letu prodali kar 650.000 tovrstnih modelov (Q2, Q3, Q5, Q7), kar je predstavljalo tretjino njihove celotne prodaje vozil.

Tako so pri Audiju že sedaj razkrili, da bodo prihodnje leto v Bratislavi pričeli s proizvodnjo prestižnega modela Q8, ki bo predstavljal njihov največji športno uporabni model. V Bratislavi sicer znamka iz Ingolstadta proizvaja že od leta 2005 dalje model Q7, zato ni nobeno presenečenje, da bo v istem obratu nastajala tudi njegova kupejevska verzija. Leto dni kasneje pa bo s proizvodnih linij v madžarskem Györju prišel še manjši model z oznako Q4, s katerim bodo želeli prvenstveno konkurirati prihajajočemu BMW-jevemu modelu X2.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koenigsegg in Qoros širita sodelovanje
Rekordni Demon za razgrajanje po cesti in dirkališču