Novice

Opel Meriva zopet prva v poročilu J.D. Power

Zavihteti se na prvo mesto ni lahko, zadržati ga, je še težje. Če doslej še nobenemu nogometnemu klubu ni uspelo zadržati naslova Evropske lige šampionov, je to uspelo Opel Merivi. Zadržala je namreč naslov šampiona med kompaktnimi enoprostorci, v prestižnem poročilu zadovoljstva kupcev J.D. Power. Ponovno je namreč zbrala največ točk v segmentu, ki mu pripada.

V letošnji nemški študiji zadovoljstva lastnikov avtomobilov J.D. Power VOSS 2014 (Vehicle Owner Satisfaction Study) je Meriva dosegla 80,4-odstotno odobravanje, s čimer se je Oplova prvakinja ergonomije postavila daleč pred tekmeci kot sta Nissan Note in Citroënom C3 Picasso. Poleg Merive riše nasmeh na obrazih lastnikov Opel Insignia. Oplov zastavonoša je namreč trdno na odličnem šestem mestu med izjemnimi avtomobili srednjega razreda, s posebej visokim indeksom (81,7 odstotka) zadovoljstva uporabnikov. Kupci in uporabniki so torej z Opel Merivo in Opel Insignio zelo zadovoljni.

»Poročilo J.D. Power VOSS je pomemben pokazatelj zadovoljstva uporabnikov. Podatki zbrani v letošnjem poročilu nedvomno dokazujejo, da je Opel uspešno osredotočen na zagotavljanje visoke ravni kakovosti, kar se izkazuje v velikem zadovoljstvu uporabnikov,« pravi Thomas Simon, podpredsednik Opla zadolžen za kakovost. »Lastniki, kupci naših avtomobilov so posebej kritični, če opazijo najmanjše nepravilnosti, oziroma nezanesljivosti, pri delovanju avtomobila. Zato je Opel izjemno ponosen na visoke ocene Merive in Insignie. Dosežka sta dodatna spodbuda za nas, da nadaljujemo z naložbami v kakovost in odličnost naših izdelkov.«

V ZDA uveljavljena inštitucija, od leta 2002 dalje v Nemčiji

Družba J.D. Power in parterji je ena najbolj znanih marketinško raziskovalnih podjetij na svetu. Njeno letno poročilo o zadovoljstvu avtomobilskih kupcev izdajajo v Nemčiji od leta 2002 dalje. V letošnjem poročilu 2014 J.D. Power Report so zbrani podatki na osnovi spletnega anketiranja o izkušnjah z avtomobili več kot 18.000 lastnikov. V raziskavo so bili vključeni vozniki, z več kot dvoletnim lastništvom avtomobila. Ocena za določen avtomobil je bila pripravljena le, če se je zbralo več kot 50 pravilno izpolnjenih anket zanj. Vprašanja pokrivajo štiri področja: kakovost/zanesljivost, atraktivnost, raven storitev in stroške vzdrževanja.

Premierna predstavitev januarja 2014 – nova Opel Meriva je še boljša

Ob prihodu na trg leta 2010 je Meriva postavila nova merila v svojem razredu za cenovno dostopno fleksibilnost. Vse do danes je v razredu ostala vodilna tudi glede ergonomije: zadnja vrata FlexDoors, ki so vpeta zadaj, lajšajo vstopanje in izstopanje iz vozila, zasnova zadnjih sedežev velike prilagodljivosti FlexSpace,, vrhunska ergonomična sedeža za voznika in sopotnika spredaj, privzdignjena sedalna površina za vse potnike, patentiran, popolnoma integriran nosilec koles FlexFix ter številne domiselne rešitve za hranjenje in odlaganje najrazličnejših predmetov znotraj avtomobila. Vse to zagotavlja Merivi položaj nesporne prvakinje ergonomije.

Nova Opel Meriva, premierno predstavljena januarja na avtomobilski razstavi v Bruslju je atraktivnejša, elegantnejša, učinkovitejša in funkcionalnejša kot doslej. Izstopa z osveženo obliko in najsodobnejšimi tehnologijami za povečanje udobja in učinkovitosti. Bencinski motorji, motor na LPG in nova generacija 1,6-litrskega turbo dizelskega motorja so s sestavo izpušnih plinov že skladni z merili Euro 6. Novi motor 1.6 CDTI je najtišji in najbolj učinkovit dizelski motor v razredu. Njegova različica z največjo močjo 110 KM porabi v kombiniranem ciklu le 3,8 l/100 km, z izpustom CO2 manjšim od 88 g/km.

Posodobljeni menjalniki zagotavljajo natančnejše in bolj tekoče prestavljanje. Ob vsem je Oplov napreden informativno zabavni sistem IntelliLink hiter in preprost za uporabo ter omogoča združitev funkcij pametnega telefona z avtomobilom.

Vir: Opel

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Opel Meriva zopet prva v poročilu J.D. Power"


dennisCe
9 leta 10 meseci nazaj

Opel pa ja ne 🙂

 
Ni izključno avtonomen, a vozi inteligentno
Žagar izvrsten tretji v Pragi