Novice

Osvežitev Kie Ceed za novo modelno leto

Sredi avgusta bo Kia v slovaški tovarni Žilina pričela s proizvodnjo posodobljenega modela Ceed, ki naj bi ga trgovci prodajali od jeseni dalje.

Posodobitve tretje generacije modela Ceed (2018-) naj bi bile na zunaj vidne na račun določenih dinamičnih oblikovnih detajlov. Povsem prenovljeni prednji del kaže novi logo s poenostavljeno grafiko imena, med spremembami pa so pri znamki našteli še športni zadek, drugačna platišča ter osvežene barve karoserije in kabine. Opremske različice (vstopna, PHEV, GT-line in GT) naj bi se po novem že na prvi pogled bolj jasno razlikovale med seboj. Značilna tigrova maska je nadgrajena s sijajno črno in satenasto kromirano zgornjo in spodnjo letvico v obliki krila, medtem ko so priključno-hibridne različice dobile zaprto masko z agresivno obliko in kontrastnimi barvami. Ob straneh naj bi dve veliki reži za zajem zraka dajali odbijaču bolj športen videz. Zadaj izstopata nov emblem znamke in zglajena površina med LED lučmi, PHEV različica pa ima še črni sijajni difuzor na bolj športnem zadnjem odbijaču s satenastim kromom.

Vse različe so dobile nove žaromete v polni tehniki LED z dnevnimi lučmi, ki hkrati služijo kot smerokazi. Petvratna kombilimuzina ima v različicah GT-Line in GT nove LED zadnje luči, sestavljene iz 48-delnega satovja z rdečo obrobo, ki so prekrite z zatemnjenim steklom ter v določenih vrstah svetijo sekvenčno. V ponudbo so dodane tri oblike platišč dimenzij od 16-18 palcev. Izvedenki GT so namenili rdeče dodatke spredaj, na boku in zadaj, tigrova maska pa je sestavljena iz zgornjega dela, ki je sijajno črno kromiran, ter spodnjega z rdečimi poudarki; črno-rdeča kombinacija se ponavlja na sprednjem odbijaču in ekskluzivnih platiščih. Posodobljena je ponudba 13 barv karoserije, od katerih so štiri povsem nove (Machined Bronze, Lemon Splash, Yucca Steel Gray, Experience Green).

V notranjosti je nekaj sprememb pri izbiri oblazinjenj, voznikovo delovno okolje pa v najboljši izvedenki zaznamujeta 12,3-palčni zaslon merilnikov in 10,25-palčni zaslon na sredinski konzoli. Naprednejši uporabniki bodo veseli nadgradenj naprednih vozniških pomagal, kjer je med drugim sistem opozarjanja na mrtve kote zamenjala tehnologija aktivnega izogibanja, izboljšano pa je tudi opozarjanje na zmanjšano zbranost voznika.

Kupce bodo jeseni v salonih pričakali tudi novi motorji in menjalniki. Model, ki predstavlja 28 % Kiine prodaje v Evropi, bo opremljen s sodobnimi pogoni, vključno s priključnim hibridom (PHEV) in blagim hibridom (MHEV), z močjo od 74 kW do 150 kW (100 KM do 204 KM). Turbobencinska motorja 1.0 T-GDI in 1.5 T-GDI ter dizelski motor 1.6 CRDi so del družine agregatov Smartstream s tehnologijo časovno spremenljivega krmiljenja odpiranja ventilov (CVVD).

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Uwe Hochgeschurtz bo novi izvršni direktor Opla
Volkswagen nadgrajuje strategijo prihodnosti