Novice

Porsche ne bo izdeloval poceni roadsterja

Po dolgem razmisleku so se pri proizvajalcu športnih vozil Porsche odločili, da zaenkrat ne bodo izdelovali poceni roadsterja, ki bi bil dostopen širši publiki.

Detlev von Platen, predsednik uprave Porscheja v Severni Ameriki, je dejal: ”V skupini smo imeli o tem številne razprave in zaključili, da trenutno ni pravi čas.” Z izjavo je le potrdil, da bo Boxter ostal njihovo najcenejše vozilo v ponudbi. Pri nemškemu proizvajalcu so namreč resno premišljevali o izdelavi malega roadsterja, ki bi slonel na Boxterju s sredinsko nameščenim motorjem. Porsche 718, kot so ga nameravali poimenovati, naj bi bil manjši, lažji in cenejši od obstoječega Boxterja.

Pri podjetju so kategorično pregledali vse njihove vstopne modele roadsterjev v zadnjih treh desetletjih in vedno prišli do enakih zaključkov. ”Pri Porscheju ne govorimo o vstopnih modelih. Naš vstopni model je lastniški program,” je še povedal von Platen. Žal ni izdal nobene informacije glede zadnjih govoric, ki napovedujejo dve novi vozili – prvi je neposredni tekmec Ferrariju in drugi manjša štirivratna različica Panamere.

Porsche je v maju dopolnil svojo ponudbo z manjših športnim terencem, ki je presegel vsa prodajna pričakovanja. Uspešnost Macana je v podjetje prinesla mlajšo populacija in precejšnje število ženskih lastnic, ki se odlično znajdejo v urbanem okolju. Zaenkrat so po von Platnovih besedah s številkami več kot zadovoljni. Pred kratkim so uvedli tudi možnost kratkotrajne izposoje Boxterja ali Caymana in s tem poskrbeli, da kupec, ki šest mesecev čaka na novega Macana, lažje dočaka prihod svojega novega jeklenega konjička. Po njegovih podatkih se je za izposojo odločilo več kot sto kupcev Macana.

Povprečna cena za Macan S, ki jo kupec nakaže nemškemu proizvajalcu, znaša 51.000 evrov oziroma 66.000 evrov za močnejšo različico Macan Turbo. ”To je popolnoma v skladu s tem, kar počnemo z našimi športnimi vozili,” je še zaključil.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive news. Foto: Porsche)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Skoraj polovica dostavnikov je tehnično pomanjkljivih
“Ocene in komentarji” pnevmatik – Michelin omogoča lažjo odločitev za nakup pnevmatik z obogatitvijo svoje spletne strani s povratnimi informacijami strank.