Novice

Prototip Land Rover Defenderja na pomoč v Kenijo

Po skupaj prevoženih več kot 1,2 milijona testnih kilometrov Britanci še niso končali z napornim urnikom testiranja popolnoma novega Defenderja v vseh mogočih in nemogočih pogojih.

Med zadnjimi izzivi so se odločili predati en prototipni avto v uporabo neprofitabilni organizaciji Tusk. Ta v Keniji pomaga v sklopu aktivnosti na ranču Borana. Konzervatorij, ki deluje tam, se trudi s holističnim pristopom vzpostaviti vzdržen ekosistem človeka in živali, ki bo omogočal neke vrste sobivanje turistov in živali na robu preživetja.

Pri tem opravljalo na redni dnevni osnovi številne prevoze in vožnje po ranču, ki se razteza na 14.000 hektarjih, njihova vozila pa morajo prevažati ali vleči za sabo težke tovore, kar bosta dve od glavnih nalog testnega Defenderja.

Vodja produktnega razvoja pri Land Roverju Nick Rogers je pri tem izjavil, da so s floto testnih prototipov doslej, poleg številnih simulacij v fazi razvoja ter preizkusov vozil in njihovih posameznih komponent na testnih poligonih ter v laboratoriju, prevozili že preko 1,2 milijona kilometrov. Testni pogoji so segali od arktičnega mraza s temperaturami tudi do -40 °C pa vse do puščavske vročine s temperaturami preko +40 °C. V povezavi z organizacijo Tusk bodo na podlagi izkušenj in rezultatov, pridobljenih s testnimi vozili v sklopu nadzorovanih okoliščin, dobili še dodaten vpogled v obnašanje in zanesljivost vozil, ki so v vsakodnevni uporabi. Predvidevajo, da bodo s tem pridobili še zelo dragocene podatke iz prakse, kar je zagotovo nova razsežnost in vpogled v obnašanje vozil ter postopek, ki ni ravno običajen v razvoju avtomobilov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Land Rover.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Opel s prvimi fotografijami popolnoma nove Corse
Nissan naj bi ponovno zavrnil združitev z Renaultom