Novice

Rolls-Royce Silver Ghost Collection v čast izvirniku

Leta 1904 je Rolls Royce Silver Ghost brez prekinitve prevozil skoraj 24 tisoč kilometrov, kar je takrat pomenilo svetovni rekord v vztrajnostni vožnji, 114 let kasneje pa pri proizvajalcu v obeležitev dosežka predstavljajo posebno omejeno serijo 35 avtomobilov, ki so duhovni naslednika izvirnika.

Gre za še bolj ekskluzivno izvedbo aktualnega modela Ghost v stebrni Cassiopeia barvi laka z ročno narisanimi detajli iz pravega stebra. Iz srebra je tudi emblem Spirit of Ecstasy, ki je na pokrovu motorja nameščen na pozlačen podstavek.

Usnjeno oblazinjenje notranjosti je v zeleni barvi Forest Green, prav takšni, kot ga je imel izvirnik. Srebrni detajli oblog vrat se ujemajo z lesenimi vstavki in uro na armaturni plošči. V prtljažniku je posebna košara za piknik, prav tako pa so posebej izdelali tudi ekskluzivne dežnike, nameščene v vratih.

Ob posebni seriji je Rolls-Royce tudi posodobil model Ghost, ki ima nekoliko spremenjeno masko, prednji odbijač ter nameščena drugačna 21-palčna platišča. V notranjosti naj bi izboljšali akustiko, ublažili zvoke ter posodobili infozabavni sistem

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Rolls-Royce.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škodin koncept Vision X v hibridni sklop uvaja zemeljski plin
Fiat Abarth 124 GT s trdo streho iz ogljikovih vlaken in Fiat 124 Spider S-Design