Novice

S polno baterijo v smeri prihodnosti – Audi A3 Sportback e-tron

Audi z modelom A3 Sportback e-tron, svojim prvim priključnim hibridom, vstopa v svet mobilnosti, ki bo zaznamovala prihodnost. Vozilo lahko na izključno električni pogon prevozi do 50 kilometrov, s pomočjo motorja TFSI pa še dodatnih 890 kilometrov. Kompaktni petvratnik, ki s kombinacijo motorja 1.4 TFSI in elektromotorja razvije sistemsko moč 150 kW (204 KM), je vsestranski športnik, kot nalašč za vsakodnevne potrebe.

Športna moč, najsodobnejša učinkovitost, velik užitek v vožnji in popolna funkcionalnost za vsakodnevne potrebe – A3 Sportback e-tron se ponaša z vsemi odlikami tipičnega Audija. Za njegov pogon družno skrbita motor 1.4 TFSI z močjo 110 kW (150 KM) in elektromotor s 75 kW, ki sta kombinirana z novo razvitim 6-stopenjskim menjalnikom S tronic, v katerega je vgrajen elektromotor. Sistemska moč vozila znaša 150 kW (204 KM), največji sistemski navor pa 350 Nm. Baterija ima kapaciteto 8,8 kWh. Na industrijski električni vtičnici se lahko napolni v dobrih dveh urah. Vsestranski polnilni sistem je vključen v serijsko opremo; posebna aplikacija za pametne telefona med drugim omogoča izjemno enostavno upravljanje polnjenja in klimatiziranja, ki ga lahko kontroliramo na daljavo.

Audi A3 Sportback e-tron pospeši do 100 km/h v 7,6 sekunde, njegova končna hitrost je 222 km/h. Pri izključno električnem pogonu je največja hitrost omejena na 130 km/h. Po normativih ECE za priključna hibridna vozila znaša poraba goriva 1,5 litra na 100 km – to ustreza emisiji CO2 v vrednosti 35 gramov na km. Z električnim pogonom lahko kompaktni petvratnik prevozi do 50 kilometrov, na bencinski pogon pa še dodatnih 890 kilometrov.

Sistem upravljanja hibridnega pogona inteligentno uravnava vse pogonske režime. Vozniku omogoča različne funkcije, kot sta npr. boost (kratkotrajno povečanje moči), ko oba motorja aktivno delujeta vzporedno, in rekuperacija, ki kinetično energijo avtomobila dovaja nazaj v baterijo. Za razliko od mnogih konkurenčnih modelov Audi A3 Sportback e-tron ni zasnovan po načelu ali–ali, pač pa je to avto, ki obvladuje vse vozne naloge.

Po zaslugi sistematične lahke gradnje tehta prazni petvratnik (brez voznika) le 1.540 kilogramov, pri čemer nudi dovolj prostora za pet potnikov in obilico prtljage. Ima bogato serijsko opremo, po želji pa vam v Audiju vanj lahko vgradijo številne najsodobnejše rešitve iz ponudbe asistenčnih in multimedijskih sistemov. Osnovna cena kompaktnega priključnega hibrida v Nemčiji znaša 37.900 evrov.

Audi A3 Sportback e-tron se je takoj zavihtel na vrh ponudbe v svojem razredu. Pri Audiju so prepričani, da so priključni hibridni avtomobili srednjeročno najboljša rešitev za elektrifikacijo vozil. Kmalu bodo sledili še drugi modeli srednjega in višjega avtomobilskega razreda.

Vir: Audi

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo Cars je zagnal proizvodnjo novih modelov Volvo S60 in Volvo V60 Polestar
Stacionarni radar ujel … konja