Novice

Stellantis ukinja oddelek SRT

Po združitvi FCA in PSA bo v naboru (pod)znamk koncerna Stellantis očitno vseeno prišlo do določenih sprememb, saj so ukinili oddelek Street & Racing Technology (SRT).

Predstavniki Stellantisa so v izjavi pojasnili, da so vsi bistveni elementi ekipe inženirjev SRT integrirani v globalno organizacijo novonastalega podjetja, kar naj bi prineslo dvojno prednost. Po eni strani naj bi bila ponudba najbolj zmogljivih modelov v ponudbi še naprej v skladu z najvišjimi standardi kakovosti in pričakovanj, hkrati pa bi ključna spoznanja iz motošporta in drugih aplikacij tehnologije visoke zmogljivosti prenesli v širšo ponudbo produktnih linij podjetja.

Ob tem naj bi Stellantis še naprej prodajal in razvijal prihodnjo generacijo vozil z oznako Dodge/SRT, pa tudi modele znamk Jeep in RAM z vgrajeno visokozmogljivostno tehnologijo SRT.

Začetki oddelka SRT segajo v leto 1989, ko so kot “Team Viper” razvijali Dodge Viper, kasneje pa so po združitvi z ekipo Prowler postali oddelek SVE (Specialty Vehicle Engineering). Prvo preimenovanje v PVO (Performance Vehicle Operations) je sledilo leta 2002, ker so se vsa njihova vozila tržila pod znamko SRT, pa so v 2004 enako poimenovali tudi razvojni oddelek.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Dodge, Jeep.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benzov razred C prihaja z elektrificirano pogonsko paleto
Osvežitev male Nissan Micre