Novice

V Nemčiji moški obtožen poškodovanja več kot 600 avtomobilov

Serijski “praskalec” naj bi na območju frankovske regije med februarjem in aprilom 2018 z ostrim predmetom povzročil poškodbe na laku več kot 600 vozil.

Prvotno so ga sicer oblasti obtožile namernega poškodovanja 1.700 vozil in posledično povzročitve škode v višini 2,3 milijona evrov, vendar naj bi nato zaradi pomankanja dokazov tožilstvo število poškodovanih avtomobilov zmanjšalo na okoli 600, povzročeno škodo pa so ocenili na približno 930.000 evrov.

Moški, star 26 let, naj bi deloval v naseljih na področju Spodnje Frankovske, vključno z mesti Schweinfurt, Würzburg in Veitshöchheim, ter naj bi možem v modrem zadal precej preglavic, saj naj bi kar nekaj časa tavali v temi. Po množici prijav so ustanovili celo posebno komisijo, ki se je ukvarjala s problemom poškodovanja vozil, storilca pa naj bi prijeli v aprilu 2018 po prijavi občanke. Štiriindvajsetletnica naj bi v zgodnjih jutranjih urah zunaj zaslišala praskanje ter ob pogledu skozi okno opazila neznanca, ki se je premikal med parkiranimi vozili. Takoj je obvestila policijo, ki je po hitri intervenciji prijela 26-letnega moškega in pri njem našla orodje, s katerim naj bi domnevno povzročal poškodbe na laku vozil.

Sodišče v nemškem mestu Schweinfurt naj bi obtožbe obravnavalo v roku 24 dni, zaenkrat pa še ni znano, kakšna kazen bi lahko doletela storilca v primeru, če bo spoznan za krivega.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Athol Mullen.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "V Nemčiji moški obtožen poškodovanja več kot 600 avtomobilov"


limas
4 leta 3 meseci nazaj

Odškodninska odgovornost in kazenska odgovornost. Fant bo moral izplačati vso škodo, saj nismo v Sloveniji, da bi se izmazal zaradi psihične neprištevnosti.
Tudi pri nas je veliko popraskanih vozil: objestnost, neobstoj moralnega kompasa, nezadovoljstvo z življenjem.

mrtwelvetrees
4 leta 3 meseci nazaj

Kje pa bo dobu tak denar ? Če ga nima mu ne moreš vzet.

 
Nemci prijavili patent za leteči Porsche
Padec vrednosti delnice Renaulta na račun govoric o Nissanovi osamosvojitvi