Novice

Volkswagen Polo tudi v nabriti izvedenki GTI

Novi Volkswagen Polo GTI kot najzmogljivejši model dopolnjuje paleto nove generacije modela Polo, ki so ga pri nemški znamki predstavili v letošnjem aprilu.

Zadnja generacija Golfovega manjšega brata dobiva okrepitve v obliki najmočnejše različice GTI, ki ob prenovi poleg digitalizacije dobiva osvežen videz in ohranja dvolitrski bencinski motor, poznan iz aktualne različice.

Prenova, podobno kot pri standardnih različicah, tudi novi generaciji GTI prinaša vidne spremembe sprednjega dela ter sprednje in zadnje luči, ki že v osnovi ponujajo tehniko LED. V enakem slogu kot pri modelih Golf, Arteon in električnih članih družine ID so sprednji žarometi povezani z osvetljeno linijo ki poskrbi za prepoznaven svetlobni podpis, opcijsko pa bodo na voljo tudi napredni matrični žarometi IQ.Light.

Pripadnost športni družini GTI dodatno poudarja nova zasnova sprednjega odbijača z značilno rdečo linijo ter spremenjen zadnji odbijač. Novi Polo GTI bo prepoznaven še po simbolih GTI na sprednji maski in bokih, pa tudi po napisu GTI pod emblemom znamke na pokrovu prtljažnika.

Notranjost z značilnimi rdečimi linijami in armaturno ploščo v sijajni rdeči barvi izraža športni značaj, opcijsko pa bo moč izbrati tudi športne sedeže. Standardno bo na voljo zadnja generacija multimedijsko-informacijskega sistema MIB3.1 z 8-palčnim zaslonom na dotik ali opcijskim sistemom Discover Pro z 9,2-palčnim zaslonom. Poleg številnih funkcionalnosti in možnosti povezljivosti bo v novem Polu GTI prvič na voljo tudi možnost brezžične povezave preko sistemov Android Auto ali Apple CarPlay.

Novi Volkswagen Polo GTI bo na voljo z naborom funkcionalnosti v okviru sistemov Volkswagen IQ.Drive, ki že omogočajo delno avtonomno vožnjo. Sistem IQ.Drive Travel Assist bo omogočal pomoč pri vožnji 2. stopnje v razponu hitrosti med 0 in 210 km/h, med drugim tudi s pomočjo aktivnega radarskega regulatorja hitrosti in sistema za ohranjanje voznega pasu.

Izboljšane vozne lastnosti in več dinamike, ki pritičejo oznaki GTI, bo zagotavljalo znižano podvozje in elektronski diferencial, ob opcijskem paketu Sport Select pa bo z izbiro profilov možno nastavljati lastnosti podvozja, režim prestavljanja ter odzivnost volana in pedala za plin. Pogonski sklop tudi po prenovi predstavlja dvolitrski turbinsko podprt bencinski motor v serijski kombinaciji s 7-stopenjskim avtomatskim menjalnikom DSG, ki ponuja 152 kW (207 KM) moči in 320 Nm navora. Iz mirovanja do 100 km/h naj bi pospešil v 6,5 s in dosegal najvišjo hitrost 240 km/h.

Novi Volkswagen Polo GTI naj bi prišel v prodajne salone tekom prihodnjih mesecev, točnega prihoda na trg in cen pa zaenkrat pri Volkswagnu še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Volkswagen. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Volkswagen Polo tudi v nabriti izvedenki GTI"


svetilnik
2 leta 9 meseci nazaj

To je to!

mavrica
2 leta 9 meseci nazaj

2.0 je odlična osnova za to raketko. Bravo!

 
Leteči avtomobil podjetja Klein Vision uspešno opravil prvi daljši polet
Bugatti uradno prehaja pod streho skupine Rimac