Novice

Volvo pokazal več skic električnega XC40

Švedi nadaljujejo s pripravo trga na prihod njihovega prvega baterijsko-električnega modela v podobi kompaktnega športnega terenca XC40.

Najbolj očitna oblikovna sprememba na vozilu bo seveda maska motorja, kjer bo prečke nadomestil poln panel, zadaj pa so, zaradi odsotnosti zaključka izpušnega sistema, ravno tako malenkost prilagodili zadnji odbijač specifiki električnega pogona. Za prednjim panelom maske bodo Švedi namestili tipala, ki jih za delovanje potrebuje njihov napredni sklop varnostno-asistenčnih sistemov.

Na skici prednjega dela vozila z odprtim pokrovom je videti tudi prtljažnik, ki bo po podatkih Volva meril sicer res razmeroma skromnih 30 litrov, a je to še vedno 30 litrov več kot nič. Svoj prostor je dobil pod prednjim pokrovom, ker avto nima klasičnega motorja z notranjim zgorevanjem, elektromotor pa je bistveno manjši ter dopušča izrabo sproščenega prostora.

Švedi še naprej sramežljivo skrivajo tehnične podrobnosti o pogonskem sklopu, a če gre sklepati, da bo ta vsaj malo v tehničnem sorodstvu s Polestarjevim modelom 2, gre pričakovati baterije zmogljivosti do 78 kilovatnih ur. Da bi lahko pričakovali v malem Volvu tudi Polestarjev nekaj več kot 400-“konjski” sklop elektromotorjev, seveda ni verjetno, saj sta ciljna publika in namembnost avta precej drugačna. Si pa lahko čisto predstavljamo, da bi par njegovih elektromotorjev ponujal vozniku v uporabo do okoli 200 KM.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW X5 M in X6 M z do 625 konjskimi močmi
Suzuki v Tokio s kar petimi koncepti