Novice

Xpeng predstavil nova modela za evropski trg

Kitajska znamka Xpeng v Evropo prihaja najprej z modelom električne limuzine P7 in električnega športnega terenca G9.

Kitajski avtomobilski proizvajalec je v skladu s strategijo osvajanja evropskih trgov na dogodku eCar Expo v Stockholmu predstavil različici električne limuzine P7 in električnega športnega terenca G9, ki bosta namenjena evropskim kupcem.

Električna limuzina P7 za evropske trge se bistveno ne razlikuje od kitajske različice, zasnovana pa je v skladu z oblikovalsko filozofijo Dynamic Aestetics. Odlikuje jo dinamičen videz in aerodinamična zasnova z nizkim količnikom aerodinamičnega upora (0.236), ki zagotavlja kar največjo učinkovitost, kupci pa bodo imeli tudi možnost izbire različice Wing Edition z dvižnimi vrati. Enak oblikovalski pristop je bil uporabljen tudi pri zasnovi električnega športnega terenca G9, ki bo za razliko od modela P7 z 18-palčnimi platišči, na voljo s kolesi velikosti 19 palcev, pri obeh pa bo ob panoramski strehi poleg mehkega zapiranja vrat in potopnih vratnih ročk na voljo tudi električno odpiranje prtljažnih vrat.

Notranjost obeh modelov odlikujejo čiste linije in ogrevani sedeži s prevlekami iz umetnega usnja. Poleg digitalne instrumentne plošče z zaslonom velikosti 10,25 palca bo za podajanje informacij skrbel še 15-palčni osrednji zaslon informacijsko-multimedijskega sistema, ki bo v križancu G9 povezan z dodatnim 15-palčnim zaslonom pred sopotnikom. Standardno naj bi bilo na voljo ogrevanje s toplotno črpalko, ogrevan volan ter gretje vseh sedežev, ki so v modelu G9 na voljo tudi s prezračevanjem. V obeh modelih bo na voljo široka paleta asistenčnih sistemov XPilot, ki med drugim vključujejo prilagodljiv regulator hitrosti in sistem za ohranjanje voznega pasu, parkirnega pomočnika in sistem za zaviranje v sili ter opozorilni sistem pred možnostjo naleta in prepoznavo prometnih znakov.

Limuzina P7 bo na voljo v treh različicah (RWD Long Range, AWD Performance in Wing Edition), medtem ko bodo kupci modela G9 lahko izbirali med različicami RWD Standard Range, RWD Long Range in AWD Performance. Limuzina P7 Long Range bo ob zadaj nameščenemu električnemu motorju z 203 kW in 440 Nm v kombinaciji z baterijo kapacitete 82,7 kWh omogočala do 576 km dosega z enim polnjenjem in pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 6,7 s. Različici AWD Performance in Wing Edition bosta poganjala dva električna motorja sistemske moči 348 kW (473 KM) in 757 Nm s pospeškom iz mirovanja do 100 km/h v 4,1 s in z do 505 km dosega z enim polnjenjem.

Križanca G9 RWD Standard Range in RWD Long Range bo poganjal zadaj nameščen električni motor z 230 kW (313 KM) in 430 Nm, ki bo omogočal pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 6,4 s in do 460 km z enim polnjenjem v različici z normalnim dosegom (baterija 78,2 kWh) oziroma do 570 km v primeru različice s podaljšanim dosegom in baterijo kapacitete 98 kWh. Najbolj zmogljivo različico G9 AWD Performance bosta poganjala dva električna motorja skupne moči 405 kW (551 KM) in z 717 Nm navora, iz mirovanja do 100 km/h bo pospešil v 3,9 s in omogočal do največ 520 km dosega z enim polnjenjem.

Hitro polnjenje z enosmernim tokom bo ob 800-voltni arhitekturi možno z največ 175 kW (300 kW G9 RWD Long Range), medtem ko bo v primeru priklopa na polnilnico z izmeničnim tokom baterijo moč polniti z največ 11 kW.

Oba modela je že možno naročiti na Danskem, Norveškem, Švedskem in Nizozemskem, prve dobave modela P7 so predvidene v letošnjem juniju, medtem ko naj bi prvi primerki modela G9 prišli v roke kupcev v septembru. Cene naj bi bile oblikovane v odvisnosti od trga – za P7 se na Nizozemskem pričnejo pri 49.990 evrih, medtem ko bo za G9 potrebno odšteti najmanj 57.990 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Xpeng.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Xpeng predstavil nova modela za evropski trg"


soso
1 leto 2 meseci nazaj

P7 za ceno ID3 in Megana? Lepo! Pa da vidim gospoda, ki tako mocno vztrajata pri povisanju cen in se posmehujeta Tesli in Fordu, ce se bosta smejala tudi takrat, ko Kitajci preplavijo EU trg 🙂

 
V Evropi je vajeti znamke Jeep prevzel Eric Laforge
Novi materiali za notranjost vozil prihodnosti