Predstavitve

Obširna posodobitev

Volkswagen Polo: slovenska predstavitev

Pomen posameznega modela v prodajni paleti proizvajalca pogosto odraža tudi količina posodobitev, ki jih je deležen v medgeneracijski prenovi. Za Polo s tega vidika lahko zaključimo, da je eden Volkswagnovih adutov.

Še vedno pomemben

Čeprav je prevlada križancev nesporna, je segment B še vedno pomemben in potreben, za Vokswagen pa je Polo po več kot 18 milijonih izdelanih primerkov od leta 1975 in položajem med tremi najbolje prodajanimi modelskimi serijami prava globalna uspešnica. V šesti generaciji se je po videzu še bolj približal večjemu Golfu ter na ta način  napovedal tudi tehnični preskok, aktualna prenova pa se je v veliki meri osredotočila na digitalizacijo ter v vse izvedbe (Polo, Life, Style, R-Line in GTI) vključila bogatejšo serijsko opremo.

Sodobni dodatki

Volkswagen Polo (3)Osvežitev je Polu po štirih letih od začetka prodaje prinesla še nekoliko bolj resen videz. Sprednji del vozila ob spremenjenem pokrovu motorja, odbijaču in mreži hladilnika zaznamujeta prednja žarometa v tehniki LED s povezovalno osvetljeno linijo, kakršno poznamo iz Arteona, Golfa in električne družine ID. Po novem so opcijsko na voljo celo matrični žarometi IQ.Light iz večjih in dražjih modelov. Ob tem je preoblikovanje zajelo še zadnji odbijač, vrata prtljažnika (z novim logotipom in napisom Polo) ter deljene zadnje luči, prav tako v tehniki LED (opcijsko z dinamičnim smernikom).


Polo v številkah – dolžina: 4.053 mm, širina: 1.751 mm, višina: 1.461 mm, medosna razdalja: 2551 mm, prostornina prtljažnika: 351–1.125 litrov.


Volkswagen Polo (21)V notranjosti so lahko po novem pred voznikom nameščeni digitalni merilniki (opcijski Digital Cockpit Pro meri 10,25 palcev), sredinski zaslon novega infozabavnega sistema meri vsaj 6,5 palcev (v najboljši izvedenki z navigacijo 9,2 palcev), nadzor klimatizacije pa v kombinaciji s Climatronicom poteka s pomočjo na dotik občutljivih površin. V Polu je ob sodobnih sistemih povezljivosti in vozniških pomagalih med drugim na voljo sistem Travel Assist, ki združuje prilagodljivi tempomat in sistem za zadrževanje na voznem pasu, kar omogoča asistirano vožnjo 2. stopnje avtonomije.

Bencinska paleta

Volkswagen Polo (4)Kupci lahko trenutno v Polu izbirajo med litrskima bencinskima trivaljnikoma z močjo 70 kW (95 KM) ali 81 kW (110 KM). Motor z močjo 70 kW je sparjen s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 7-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (DSG), ki je za močnejšo različico serijski. Alternativna pogonska izvedba 1.0 TGI ( 66 kW/90 KM)s pogonom na zemeljski plin in bencin je na voljo po naročilu.

Cene za Polo se pričenjajo pri 15.763 evrih za model Entry 1.0 TSI (Life brez jamstva za 3. in 4. leto), ostale cene najdete v priloženem ceniku. S koncem meseca naj bi se pričelo tudi naročanje za športni Polo GTI (2.0 TSI s 152 kW/207 KM moči, menjalnik DSG); okvirna cena naj bi znašala 26.680 evrov, prva vozila pa naj bi v Slovenijo prispela v začetku prihodnjega leta.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Obširna posodobitev"


22 dni 23 ur nazaj

Skoraj nič novega. Še vedno bi se ga pa izognil zaradi 1.0 mlinčka.

Firediver
23 dni 10 ur nazaj

Notranja barvna ČB monotonija z vsemi vmesnimi sivimi odtenki, plastika brez enega barvnega vložka, zadnja klop ima nagnjena sedišča kot v Z101/Z128, zunanjost črna, turobna…. Kdo so sploh ciljni kupci? Mladi? Tisti, ki imajo 20 let ali tisti, ki jim 20 let manjka do stoletnice?

wildbliw
23 dni 20 ur nazaj

Kakšen porazen izbor barv pa ima ta avto? Bela, črna in srebrna, vse ostalo pa za nikamor. Neka zastarela modra iz pred 25 let, cenena vijoličasta, prašnato siva in neokusno rdeča. Poleg tega pa še po oblikovanju ne dohaja konkurence, ostanejo samo še verniki. V znamko seveda.

Skyen
28 dni 1 ura nazaj

Ker če bi pustili fizične gumbe pri klimi, ne bi morali reči da je facelift al kako…

 
Za vizirjem
Naslednje poglavje