Predstavitve

Udoben in igriv

Citroën C3: slovenska predstavitev

Čeprav je majhen, je za znamko velik prodajni adut. Prenovljena tretja generacija C3 nagovarja kupce s še več udobja in dodatnimi možnostmi prilagoditve podobe željam posameznikov.

Premišljen izdelek

Citroën C3 (16)Mogoče bi kdo mislil, da zasnova mestnega vozilca ne more biti preveč zapletena, pa se na trgu vseeno eni prodajajo bolje kot drugi. In to ne vedno najcenejši. Mali C3 je znotraj palete modelov znamke po prenovi ponovno povsem usklajen s svežimi oblikovalskimi smernicami, navzven pa bi ga po drugi strani zelo težko zamenjali s katerimkoli tekmecem. Po novem pa imajo njegovi kupci še dodatne možnosti prilagoditve njegovega videza, ki bo njihov avtomobil naredil vsaj malo drugačen oziroma izstopajoč, saj različne barve karoserije (skupaj 7, novi rdeča Elixir in brezplačna kovinsko modra Spring), barvni paketi dodatkov (4), barve strehe (4), nalepke za streho (3) in kombinacije notranjosti omogočajo kar 97 različnih kombinacij.

Prenovljen sprednji del, kjer so se oblikovalci zgledovali po konceptu CXperience, prinaša spremenjen svetlobni podpis, kjer so v žarometa serijsko vgrajeni elementi v tehniki LED, z barvnim paketom pa je lahko usklajena tudi obroba meglenk. Na boku je videti preoblikovane zaščite Airbump (s kontrastno barvno obrobo), na voljo pa so tudi sveža 16- in 17-palčna platišča. Zadek je ohranil gladke površine z izpostavljenimi lučmi z učinkom 3D.


C3 v številkah – dolžina: 3.996 mm, širina: 1.829 mm, višina: 1.474 mm, medosna razdalja: 2.539 mm, prostornina prtljažnika: 300-922 litrov.


Citroën C3 (19)Pri oblikovanju notranjosti se znamka rada pohvali, da se njihovi kupci v avtomobilu počutijo kot doma, k čemur pripomorejo elementi programa Citroën Advanced Comfort (nastavitve vzmetenja, oblikovanje sedežev, naslon za roko na voznikovi strani). Ob prijetnem ambientu je vozniku lahko v pomoč ducat sodobnih asistenčnih pripomočkov, kjer kot novost izpostavljajo pomoč pri čelnem parkiranju. Multimedijski sistem s 7-palčnim zaslonom ponuja možnosti povezave z mobilnim telefonom preko sistemov Apple CarPlay in Android Auto ter več možnosti povezanih storitev.

Po mestu ali na izlet

Citroën C3 (36)Pod motornim pokrovom prenovljenega C3 se lahko skriva dizelski BlueHDi 100 (75 kW/102 KM) v kombinaciji s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom (konec leta naj bi ga zamenjal 6-stopenjski ročni menjalnik), a bo to izjemno redka pogonska izpeljanka. Podobno velja za močnejši bencinski PureTech 110 (81 kW/110 KM) v kombinaciji z ročnim ali samodejnim 6-stopenjskim menjalnikom. Daleč najbolj zanimiva je namreč racionalna izvedenka PureTech 83 (60 kW/82 KM) s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, za katero se najpogosteje odločajo slovenski kupci.

Če so racionalni pri izbiri motorja, pa radi posežejo po bolje opremljenih izvedenkah. Po osnovnem Feel PureTech 83 za 13.050 evrov tako morda ne bo posebnega povpraševanja, bo pa cena nekoliko bolj ugodna, če si ga omislite skupaj s hišnim financiranjem. O tem vam bodo znali več povedati svetovalci v salonih, pred tem pa si lahko podrobnosti ogledate v priloženem ceniku.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Udoben in igriv"


Blinder
7 dni 7 ur nazaj

BlueHdi, pateticno ime. Noben ne upa svojih dieslov poimenivat DarkHdi ali GrayHdi?
Do par let nazaj bi bilo 50% prodanih kosov osnovni diesel, zdej pravijo da bodo zelo redki, kako se je spremenilo.

 
Boljši paket z nižjimi emisijami
Razširitev pogonske palete