Predstavitve

Razširitev pogonske palete

Renault Mégane: virtualna slovenska predstavitev

Renault je v začetku letošnjega leta predstavil prenovljeno družino modelov Mégane, ki so zdaj na voljo tudi pri slovenskih trgovcih.

Sreča v nesreči

renault-megane-grandtour-e-tech-1-1600x1067Čeprav so nam trenutne razmere preprečile bližnje druženje s prenovljenim predstavnikom kompaktne francoske družine, tokrat nismo bili posebej prikrajšani. Vsaj s karavansko različico Grandtour, ki je lahko gnana z novim hibridiziranim pogonskim sklopom E-Tech, smo se namreč že srečali pred nekaj tedni ob obisku Renaultovega regijskega izobraževalnega centra. Še dobro, ker je to pravzaprav najpomembnejša sprememba v ponudbi.

Lepotni popravki

Renault MEGANE (1)Najpomembnejša, a še zdaleč ne edina, saj nobena prenova ni prava brez lepotnih posegov. Osveženi Mégane ima na sprednjem delu preoblikovan prednji odbijač, masko in odprtino za zajem zraka. Meglenki sta dobili kromirano obrobo, smerniki dinamično utripanje, ko je govora o svetilih pa je še najbolj pomembno, da ima model že od osnovnega paketa vključene žaromete s tehnologijo LED Pure Vision. Zunanji videz dopolnjujejo predrugačeni blatniki, osvetlitev ročajev na vratih, nova platišča ter dodatne karoserijske barve (rjava solar, siva baltique in siva highland).

Novost v naboru je paket R.S. Line, ki nadomešča GT Line in nagovarja vse z željami po bolj dinamično oblikovanem avtomobilu. Svojo povezavo z modeli R.S. namreč kaže z naborom podobnih okrasnih elementov (lamela po vzoru F1, maska z vzorcem satja, lita platišča Monthlery 17″ ali Magny-Cours 18″, dva kromirana zaključka izpušne cevi na izpeljanki Berline oziroma ena na Grandtour, športna sedeža z dodatno bočno oporo, ogljikovemu kompozitu podobni okrasni vstavki, športen volan, stopalke iz aluminija, kontrastni okrasni šivi in obrobe na sedežih).


Mégane v številkah – dolžina: 4.359 mm /4.626 mm (Grandtour), širina: 1.814 mm, višina: 1.447 mm/1.449 mm (Grandtour), medosna razdalja: 2.669 mm/2.712 mm (Grandtour), prostornina prtljažnika: 473 litrov/563 litrov (Grandtour).


Renault MEGANE (15)V notranjosti uporabnika pričaka kokpit z osveženo podobo, kjer so pred voznikom lahko nameščeni 10,2-palčni digitalni merilniki. Sredinsko konzolo zaznamuje pokončni 9,3-palčni zaslon infozabavnega sistema Easy Link (osnovna velikost 7 palcev), ki med drugim ponuja dostop do nastavitev sistema Multi-Sense ter povezljivost s pametnimi telefoni. Nabor vozniških pomagal pri Renaultu združujejo pod imenom Easy Drive, za daljše poti na tem mestu izpostavljajo pomočnika za vožnjo po avtocesti in prometne zastoje (Highway & Traffic Jam Companion) z drugo stopnjo podpore avtonomni vožnji.

Za vsakega nekaj

Renault MEGANE (10)Pogonsko paleto ob sklopu E-Tech sestavljajo izpeljanke 1,3-litrskega bencinskega štirivaljnika s filtrom trdnih delcev z močjo 85 kW (115 KM), 103 kW (140 KM) ali 117 kW (160 KM). Vstopna je na voljo le s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, srednja ponuja izbiro med šeststopenjskim ročnim ali sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom EDC, medtem ko je pri najmočnejši na voljo le sedemstopenjski samodejni menjalnik EDC. Dizelski del ponudbe je omejen na motor 1,5 Blue dCi s 85 kW (115 KM) moči, ki je na voljo s šeststopenjskim ročnim ali sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom. V izvedenki Megane R.S. se vrti 1,8-litrski agregat z največjo močjo 220 kW (300 KM), medtem ko R.S. Trophy ob enaki motorizaciji prepričuje z ekskluzivnim podvozjem Cup.

Več o paketih opreme in cenah najdete v priloženih cenikih za običajne, E-Tech in R.S. različice, hkrati pa še informacija za začetek pogajanj, da na vse cene velja standardni popust v višini 1.300 evrov.

Besedilo: Urška Radolović. Foto: Renault, Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Udoben in igriv
Tretja revolucija