Predstavitve

Ustvarjeni, da bi izstopali

Prenovljeni modeli znamke DS: slovenska predstavitev

Verjetno so se pri PSA kar dobro odločili, da so znamko DS poslali na samostojno pot, saj bodo njeni modeli le na ta način deležni obravnave na način, kot si ga želijo: z veliko poudarka na drobnih, a pomembnih podrobnostih.

Bodimo realni, samostojno delovanje znamke je sicer draga in naporna pot, a obenem najboljši način, da prikažeš pomembno razliko med posameznimi avtomobilskimi modeli. In danes so razlike v videzu, tehniki in izboru materialov tudi tiste, ki prinašajo razliko v ceni.

Pri zastopniku znamke v Sloveniji, ki ga je pred kratkim prevzela švicarska skupina Emil Frey, so prepričani, da ima znamka DS še neizpolnjen potencial tudi v Sloveniji. S prenovo obstoječih modelov so zaokrožili svojo ponudbo, ki jo bosta, predvidoma v obdobju 2020-2022, dopolnila še dva nova športna terenca.

Vrednote, ki ločujejo

Znamka DS po navedbah njenih predstavnikov v ospredje postavlja štiri vrednote, ki jo ločujejo od podobnih na trgu. Njeni avtomobili so oblikovani v avantgardnem slogu, gre za tehnično dovršene izdelke, ki uporabnikom nudijo nadpovprečno dinamično udobje ter jih razvajajo s prefinjenimi in natančno izdelanimi podrobnostmi.

Krilca DS, svetlobni podpis LED in neštete možnosti prilagoditve

DS 3-1Zgornji naslov je pravzaprav mantra, ki bi jo lahko ponavljali pri vsakem od modelov v paleti DS. Tako DS3, kot DS4, DS4 Crossback in DS 5, so na cesti nemudoma prepoznavni po družinski maski šestkotne oblike, ki jo označuje emblem DS v stilizirani obliki kril. Oblika je podkrepljena s kromirano obrobo ter dopolnjena z izrazitim svetlobnim podpisom, ki združuje tehniko LED s ksenonskimi žarometi.

Za še bolj izrazito in izstopajočo podobo, ki si jo povrh vsega praktično vsak kupec lahko priredi v unikaten končen izdelek, poskrbi obsežen niz možnih kombinacij barv zunanjosti in notranjosti. Ob tem pri znamki ne pozabijo večkrat poudariti, da se lahko v avtomobilskem segmentu pohvalijo z najlepšo ponudbo usnjenih oblazinjenj.

Poskrbljeno je tudi za vse uporabnike z visokimi zahtevami glede povezljivosti med vožnjo: na seznamih opreme se tako znajdeta sistema MirrorLink oziroma MirrorScreen, ki pokrivata tako uporabnike pametnih telefonov Apple kot tudi tiste s platformo Android.

DS 3: limuzina ali  kabriolet

DS 3-4Prenovljeni DS 3 je v dveh karoserijskih različicah na voljo z dvema dizelskima in tremi bencinskimi motorji, ki v kombinaciji z dvema nivojema opreme (Chic, So Chic) stanejo po ceniku med 15.770 evri, kolikor je potrebno odšteti za osnovni 60-kilovatni bencinski DS 3 z opremo Chic, do 21.990 evrov za 88-kilovatni dizelski DS 3 So Chic. Tehnične podatke posameznih izvedenk si lahko pogledate na tej povezavi.

DS 4: bolj in manj potepuški brat

DS 4 Crossback-5DS 4 je po prenovi dobil še karoserijsko izvedenko Crossback, ki se od običajne razlikuje po povišanem podvozju (+ 30 mm), velikih črnih kolesih, okrasnih elementih blatnikov, črnem prednjem delu in spojlerjih, ohišjih zunanjih ogledal ter še nekaterih drugih podrobnostih.

Natančnejše tehnične podatke lahko preverite na tej povezavi, pogled na cenik pa razkrije, da se cene za DS 4 gibljejo med 21.990 evri za izvedenko Chic z bencinskim motorjem PureTech 130 S&S do 30.270 evrov za dizelski So Chic BlueHDi 180 S&S s samodejnim menjalnikom. Izvedenka Crossback je na voljo le z dvema dizelskima agregatoma, CrossBack So Chic BlueHDi 120 S&S z ročnim menjalnikom stane 27.970 evrov, CrossBack So Chic BlueHDi 180 S&S s samodejnim menjalnikom pa 31.570 evrov.

Zastavonoša DS 5

DS 5-4Največji DS 5, ki so ga pri znamki označili kar kot konceptno vozilo v voznem stanju, je prvi model znamke, ki se je na ceste po lanski prenovi odpravil na krilih samostojne znamke DS. Leto dni po nastopu pod ženevskimi žarometi je pri nas na voljo z enim bencinskim in tremi dizelskimi motorji po cenah od 34.240 evrov (So Chic THP 165 S&S EAT6) do 43.490 evrov za dizelsko hibridni So Chic Hybrid4. Tehnični podatki so na vpogled na tej povezavi.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Globoko racionalen
Čas za uživanje!