Predstavitve

V najlepših letih

Volkswagen Golf: slovenska predstavitev

Redkokatero ime je v svetu avtomobilizma v preteklih desetletjih pustilo takšen pečat kot Volkswagnov Golf. Avtomobilski model, brez katerega si – podobno kot oddaje Čestitke in pozdravi ob nedeljskem kosilu, Avsenikove Golice na gasilski veselici ter večjega javnega naročila v gradbeništvu brez afere – ne moremo predstavljati našega vsakdana. Ob častitljivi 50. obletnici Golfu sicer niso postavljali rojstnodnevnih mlajev ob Volkswagnovih salonih, a je bil s strani proizvajalca deležen darila v obliki nežnega pomladitvenega tretmaja.

Sinonim

Leto 1974 ni bilo zgolj leto, ko sta se rodila lomilca ženskih src Leonardo DiCaprio ter Sebastjan Cimirotič, temveč tudi dolgoletni osvajalec slovenskih voznikov Volkswagnov Golf. Naslednik legendarnega Hrošča je vrsto let dodobra definiral tudi slovenski prometni vsakdan, kar se je morda še najbolj kazalo v naši bivši državi, kjer je med nepregledno množico fičkov, stoenk in katrc predstavljal svojevrstni statusni simbol. Spomnite se zgolj na kakšno 2. generacijo, ki je prihajala k nam iz sarajevskih »kovačnic« in marsikje poskrbela za toliko zavistnih pogledov kot dandanes kakšen Mercedes GLE.

VW GOLF 02Tako ne čudi, da lahko še zdaj vidimo na naših cestah dobrih 65.000 najrazličnejših Golfov, ki so v petih desetletjih od začetka proizvodnje celo definirali  kompaktni razred (t.i. Golfov razred). Zgolj kot zanimivost – Golfu je obenem najbolj prodajan Volkswagen v zgodovini, saj so jih izdelali kar 37 milijonov, pri čemer se je matematično gledano vsak dan odločilo zanj več kot 2.000 ljudi!

Skozi leta se je Golf evolucijsko razvijal ter v obdobju osem generacij postavljal merila v svojem razredu, ki je bil vrsto let najbolj zaželen med kupci, a ga v zadnjem času čedalje bolj izpodrivajo modni križanci. Nenazadnje tudi iz lastne hiše (T-Roc, T-Cross, Tiguan). Zato ne čudi, da je imela aktualna osma izvedba, ki se je prvič pokazala javnosti leta 2019, precej težko delo. Pa četudi se lahko pohvali z nekaterimi novotarijami (hibridni pogonski sklopi), kot eden prvih kompaktnih avtomobilov ima omogočeno asistirano vožnjo (Travel Assist). Žal pa je bila deležna tudi določenih kritik, saj dodobra digitalizirano okolje ni vsem enako povšeči.

Popravki na pravih mestih

Volkswagnovi inženirji so si vzeli k srcu kritike javnosti ter opravili popravke na kritičnih mestih. Na zunanjosti po tem ni bilo pretirane potrebe, a so spremembe vseeno vidne. Ostre oči bodo tako uzrle novo oblikovane žaromete v tehniki LED, nove zadnje luči LED in nov sprednji odbijač. Poleg serijskih glavnih žarometov v tehniki LED bodo na voljo tudi tako matrični, ki prinašajo v povezavi z osvetljenim logotipom.


Golf v številkah – dolžina: 4.292 mm, širina: 1.789 mm, višina: 1.483 mm, medosna razdalja: 2.620 mm, prostornina prtljažnika: 381-1.237 litrov

Golf Variant v številkah – dolžina: 4.631 mm, širina: 1.789 mm, višina: 1.487 mm, medosna razdalja: 2.669 mm, prostornina prtljažnika: 611-1.642 litrov


Po pričakovanjih so na voljo tudi nove karoserijske barve (kristalno ledena modra kovinska, anemonino modra kovinska, ostrigovo srebrna kovinska in grenadilovo črna kovinska) ter nove oblike platišč.

VW GOLF 08

Precej več novosti je vidnih znotraj, kjer najprej pade v oči nov infozabavni sistem, ki ga poznamo že iz sodobnih modelov ID.7, Passat in Tiguan. Temelji na modularni infotainment platformi četrte generacije (MIB4), ki se ponaša z intuitivnejšim in lažjim upravljanjem. Na voljo je z zaslonom v dveh različnih dimenzijah (10,4 in 12,9 palcev). Novi so obenem še digitalni merilniki pred voznikom, kapacitivne tipke na volanu pa so zamenjale klasične tipke. Med zanimivejšimi novostmi se je znašlo še sila dovršeno glasovno upravljanje (IDA) s klepetalnikom Chat GPT.

Konkurenčen

Pri Volkswagnu so na samem začetku pripravili osem izvedb opreme za kombolimuzinsko izvedbo (Golf, Life, Style, R-Line ter akcijski 50 let, 4Joy in 4All), pri čemer niso vsi na voljo pri pol tisočaka dražjem karavanskem Variantu. Akcijski rojstnodnevni paket 50 let je sicer osnovan na paketu Style ter med drugim prinaša večja 18-palčna platišča, alarmno napravo in brezstični ključ.

VW GOLF 04Ponudba motorjev vključuje dva priključno-hibridna pogona (eHybrid1 in GTE1), dva blagohibridna sistema z 48-voltno tehnologijo (eTSI), štiri turbobencinske motorje (TSI) in dva turbodizelska motorja (TDI). Poleg tega bodo v drugi polovici leta na voljo še športni modeli Golf GTI Clubsport1, Golf R1 in Golf Variant R1. Obstoječi litrski trivaljnik se je obenem umaknil iz ponudbe. Priključno-hibridna verzija z baterijo kapacitete 19,7 kWh naj bi omogočila kar 100-kilometrski doseg na elektriko z enim polnjenjem.

Prenovljeni Golf je na voljo za najmanj 24.342 evrov (verzija 1,5 TSI Golf), medtem ko je potrebno za Varianta odšteti vsaj 26.058 evrov (verzija 1,5 TSI Life). Cena je lahko še nekoliko nižja ob izbiri financiranja. Prilagam povezavo na cenik kombilimuzine in karavana.

Volkswagnov Golf ima vsekakor lepo popotnico tudi v nadaljevanju svoje življenjske poti, ki pa v naslednjih letih še bolj pod udarom športne uporabnosti in električne napetosti. Ne bomo torej preveč presenečeni, če se bo ime Golf čez pet desetletij ob praznovanju okrogle stoletnice (ali že prej) pojavilo na precej drugačni avtomobilski kreaciji.

Tekst in foto: Urban Acman.

 

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "V najlepših letih"


Lignage
27 dni 16 ur nazaj

Kaj konkretno pa so “ti. junijske” novosti pri Golfu?

Ker gledam ravno na avto.net-u in vidim, da so že sedaj rabljeni s tem novim zaslonom, klasičnimi tipkami na volanu ter 116 konjski z 1.5 motorjem.

Hvala za odgovor!

emozul
29 dni 1 minuta nazaj

Kar se pa motorne palete tiče, pa svaka čast.

Lignage
1 mesec 22 ur nazaj

3-cilindrski motorji so kar precej nepriljubljeni in tukaj so se mu preprosto odpovedali, kar je pametna poteza. Dejansko so sedaj v prednosti pred konkurenco – npr. pred Stellantisom, ki se trudi odpravljat težave s svojim 1.2 litrskim motorjem namesto, da bi ga preprosto zamenjal kot je to naredil VW zdaj pri Golfu. S tem, da ima Stellantis dejanske težave z njim in že povsem skrhan ugled.

1 mesec 2 dni nazaj

Novih golfov na cesti praktično ni, ne vem zakaj bi bilo sedaj drugače

Lignage
1 mesec 1 dan nazaj

Se ti zdi? Kaj pa njegovi konkurentje? Teh je še veliko manj. 308-ic, Meganov, Aster, Coroll…

1 mesec 22 ur nazaj

Coroll je 4x več od okna al pa 5x

Polo78
1 mesec 1 dan nazaj

No ja, vsaj Coroll takole od ‘oka’ je kar precej, ostalih pa res ni oz. jih je še manj. V primeru Golfa je razlog predvsem v tem, da ga izpodrivata Tiguan in T-Roc. Delno pa tudi v tem, da so bili določeni problemi s čakalnimi dobami (tudi po več kot 1 leto čakanja) in ga je morda tudi zato marsikdo črtal s seznama.

 
35 let risanja nasmehov
Fordov prvi za množice