Novice

Hyundai zaenkrat ohranja fizične gumbe

Predstavniki korejskega avtomobilskega proizvajalca zatrjujejo, da bodo v njihovih modelih fizični gumbi na voljo vse do uveljavitve avtonomnih tehnologij.

Pri korejski znamki kljub vsesplošnemu trendu digitalizacije še naprej ohranjajo prisotnost fizičnih gumbov za upravljanje osnovnih funkcionalnosti avtomobila v kombinaciji z možnostjo upravljanja preko zaslona na dotik. Po besedah vodje Hyundaievih oblikovalcev so se za ta korak odločili predvsem na račun varnosti, saj so njihovi strokovnjaki mnenja, da upravljanje osnovnih funkcionalnosti preko zaslona na dotik med vožnjo pomeni določeno stopnjo tveganja, ker zahteva preveč voznikove pozornosti.

Zato tudi v novih generacijah svojih modelov, kot sta nova Hyundai Kona ali Ioniq 6, še naprej ob upravljanju preko osrednjega zaslona na dotik ponujajo določen nabor fizičnih gumbov za upravljanje klimatske naprave in najpogosteje uporabljanih funkcij, brez nepotrebnega odvračanja voznikove pozornosti s ceste.

Sang Yup Lee še dodaja, da nameravajo v njihovih modelih ohraniti fizične gumbe dokler bo mogoče, a kljub temu priznava, da se nadzoru funkcij izključno preko zaslona na dotik v prihodnosti ne bo mogoče izogniti. Zaenkrat so pri korejskem avtomobilskem proizvajalcu mnenja, da bo prisotnost in uporaba fizičnih gumbov potrebna vsaj do vsesplošnega pričetka uporabe avtonomnih tehnologij četrte stopnje, ki omogočajo vožnjo brez potrebe po stalni pozornosti voznika. V tem primeru uporaba zaslona na dotik med vožnjo ne bi smela predstavljati večjih ovir v smislu varnosti, saj bo avtomobil samostojno poskrbel za obvladovanje razmer na cesti, voznik in potniki pa se bodo takrat lahko posvetili tudi drugim dejavnostim.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Hyundai zaenkrat ohranja fizične gumbe"


vojkostar
1 leto 1 mesec nazaj

Naj tako tudi ostane, je precej bolj varno kot pa se jebat z volkswagnovim menijem in iskat nastavitve medtem ko letiš proti drevesu

 
Spodbudne novice o Berlingu so pri nas že realnost
Dacia Jogger se seli v Maroko