Novice

Peugeot 308 SW je atraktiven kompakten karavan

Peugeot je s karavanskim 308 pokazal, da še vedno zaupa v bolj praktično klasično alternativo trendovskim križancem.

Novi 308 SW je zasnovan na nekoliko prilagojeni platformi EMP2, ter je v primerjavi s kombilimuzino daljši (4.636 mm) na račun za 55 mm povečane medosne razdalje (2.732 mm) in zadnjega previsa. Preoblikovan zadek je skladen z agresivnim oblikovanjem prednjega dela in izrazitimi bočnimi linijami, enako kot kombilimuzina pa so tudi pri njem horizontalno postavili linije svetil v tehniki LED. Nad njimi je nameščen integriran spojler, ki je vzporeden z drugim nad zadnjim steklom. Eleganco padajoče strešne linije so oblikovalci poudarili s steklenimi površinami.

Praktična lastnost 308 SW, ki ga ločuje od kombilimuzine, je prtljažni prostor za električno pomičnimi vrati zadka. Dvojno prtljažno dno omogoča prilagajanje potrebam uporabnikov, enako velja za naslon zadnje klopi, ki je deljiv v razmerju 40:20:40. V osnovni postavitvi premore 608 litrov prostora, z zloženimi nasloni pa do 1.634 litrov (hibrid 548-1.574 litrov). V njem je mogoče prevažati predmete do 1,85 metra dolžine

V potniškem prostoru ni posebnih presenečenj, digitalni iCockpit pred voznikom in sredinski zaslon merita v najboljši različici po 10 palcev, volanski obroč ostaja zvest aktualnim smernicam, tudi v 308 SW pa so za avdiofile dodali opcijski sistem Focal Premium. Za udobje in varnost v vožnji skrbi skupek vozniških pomagal, med katerimi so tudi takšna, ki omogočajo delno avtonomno vožnjo (Drive Assist 2.0).

Pogonske opcije obsegajo bencinske sklope na osnovi 1,2-litrskega agregata (PureTech 110 S&S BVM6, PureTech 130 S&S BVM6 in PureTech 130 S&S EAT8) ter dizelske na osnovi 1,5-litrskega agregata (BlueHdi 130 S&S BVM6 in BlueHdi 130 S&S EAT8). Elektrificirano opcijo tudi v primeru karavana predstavljata priključna hibrida (Hybrid 225 e-EAT8 in Hybrid 180 e-EAT8).

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "Peugeot 308 SW je atraktiven kompakten karavan"


1 leto 11 meseci nazaj

Izjemno lep avto v tej barvi.

cashy
2 leta 9 meseci nazaj

meni tale oznaka hybrid ni povsem jasna. Na slikah prikazujejo polnjenje z elektriko preko polnilne postaje. Ne bi to morala biti oznaka PHEV? Hibrida, kot ga razumem, ni potrebno polniti preko vtičnice…

Firediver
2 leta 9 meseci nazaj

Širši pomen hibrida je vsako vozilo, ki ima kombiniran pogon ICE+ elektro motor.
Ožji pomen pa je to hibrid, ki se polni samo med vožnjo. Pač ista beseda ima dva pomena. ni nič narobe s tabo.
Bi bilo pa dobro, da bi proizvajalci bolj dosledno označevali modele. čeprav si vedno več kupcev želi vozilo brez oznak na riti.

2 leta 9 meseci nazaj

Ne moreš 1.2 motorček imeti v takšnem avtu no…

2 leta 9 meseci nazaj

zelo lep karavan, notranjost izgleda odlicno

2 leta 9 meseci nazaj

Avto izgleda precej hudo in agresivno, top motor pa 130 hp prdec.

 
Volvo in Northvolt v novo sodelovanje
Poletna osvežitev Dacie Duster