Novice

Hyundai premika Sonato iz oblikovne cone udobja

Sonata je bila dolga leta Hyundaijeva limuzina, na kateri niso izvajali nikakršnih oblikovnih eksperimentov. Z novinko bo očitno napočil čas sprememb, saj je bistveno bolj drznih, sodobnih, mestoma celo všečnih potez.

Približno mesec dni pred predstavitvijo čisto nove Sonate na avtomobilskem salonu v New Yorku, so Korejci spustili v javnost prve uradne fotografije in podatke.

Na njej nedvomno najbolj izstopajo sodobne poteze in pojava, ki se spogleduje z zapeljivostjo kupejev. Glede na fotografije jim tudi verjamemo, da so začeli s snovanjem čisto nove Sonate na praznem listu papirja. Hyundai pravi, da gre za prvi model, ki so ga zasnovali okoli filozofije čutne športnosti, ki so jo prvič predstavili lansko leto v podobi sila všečnega koncepta Le Fil Rouge. A športnejše niso samo same poteze avta, ampak tudi njena merska razmerja. Avto je namreč izgubil opazne 3 centimetre višine in dobil istočasno 45 mm skupne dolžine, 25 mm širine in tudi 35 mm daljšo medosno razdaljo.

Pri novinki so posebej ponosni še na samosvojo izvedbo LED dnevnih svetil. Te ugasnjene delujejo na videz kot del okrasne kromirane linije vzdolž motornega pokrova, v katerega se raztezajo. Prižgane pa bodo kot dnevne svetilke avtu zagotovile danes tako iskano prepoznavnost na cesti tudi v temi. Ozke linije in igranje s svetlobo se nadaljuje tudi na zadku. Tam izstopajo razmeroma majhni združeni svetilki na vogalih avta, ki ju dopolnjujeta svetlobni trak širom celotnega pokrova prtljažnika spodaj in dva koščka nad njim.

Izdatno posodobljeni zunanji podobi avta so pripravili tudi primerno notranjost. Materiali naj bi bili kakovostnejši kot prej, samo oblikovanje pa se poslužuje, vsaj kot je videti na priloženih fotografijah, kombiniranja večih kontrastnih barv. Sodobnost oblikovanja nadgrajujejo čiste in preproste linije ter računalniška zaslona namesto merilnikov in osrednjega monitorja vrh sredinske konzole. Pridih sodobnosti dodatno pri različicah s samodejnim menjalnikom vdihne uporaba izbirnih tipk namesto klasične izbirne ročice.

Poleg množice aktualnih varnostnih in voznih pripomočkov je Hyundai potrdil, da bodo za Sonato ponudili kupcem tudi možnost digitalnega ključa. Vse, kar bodo uporabniki morali storiti je, da si bodo na lastni pametni telefon naložili mobilno aplikacijo in že bodo lahko svojo novo Sonato odklepali in zaklepali ter zaganjali njen motor.

Na podatke o motorizacijah novinke bo treba počakati še predvidoma do 19. aprila, ko odpre vrata salon v New Yorku, saj o njih v tem trenutku niso izdali niti enega podatka.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Hyundai premika Sonato iz oblikovne cone udobja"


JG2
5 leta 21 dni nazaj

Vau, meni pa tole deluje zelo všeč. Posebno in zanimivo predvsem pa samosvoje, kar je lahko samo plus.

VW-T4
5 leta 21 dni nazaj

sicer zanimiv, ampak luči zadaj mi takoj na volvota potegnejo, volan pa na audi a8

frgo
5 leta 22 dni nazaj

čimprej zamenjat evropski i40 s tem

 
Fiat Centoventi kot naslednik priljubljene Pande
Elektrika in pregrešno draga ekstravaganca