Novice

Proizvajalci avtomobilov uvajajo panevropsko mrežo hitrih polnilnic

Projekt Ionity je rezultat sodelovanja skupine BMW, Daimlerja, Forda ter Volkswagna z znamkama Audi in Porsche.

Skupek pretežno nemških proizvajalcev je objavil svoje sodelovanje v projektu Ionity, ki bo v Evropi do leta 2020 uvedel mrežo 400 hitrih polnilnic za električna vozila. Prav skrb, povezana z možnostjo polnjenja pri premagovanju daljših razdalj, je namreč eden pomembnejših zadržkov pri prehodu uporabnikov s konvencionalnih na električne avtomobile

Michael Hajesch, izvršni direktor podjetja Ionity s sedežem v Münchnu, je povedal: “Prva panevropska mreža hitrih polnilnic ima pomembno vlogo v vzpostavitvi trga električnih vozil,” ter dodal, da naj bi imeli uporabniki mreže tudi možnost digitalnega plačevanja.

Ionity bo letos svojih prvih 20 polnilnic vzpostavil v Nemčiji, na Norveškem in v Avstriji, razdalja med njimi pa naj bi bila 120 kilometrov. Partnerji projekta so Tank & Rast, Circle K in OMV. V letu 2018 nameravajo mrežo razširiti na 100 polnilnih mest.

Vsaka polnilnica bo imela kapaciteto do 350 kW ter bo omogočala hkratno polnjenje več električnih avtomobilov različnih znamk po obstoječem evropskem standardu CCS (Combined Charging System), s čimer naj bi opazno skrajšali čas polnjenja v primerjavi z obstoječimi sistemi.

Avtomobilizem.com (Vir: Daimler, Reuters. Foto: Daimler/Ionity.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Električni avtomobili čistejši od dizlov tudi ob upoštevanju metodologije življenjskega cikla
Trdnjava na štirih kolesih