Novice

Kvalitetnejši zvok za lastnike modelov Mercedes-Benz

Mercedes-Benzov razred S in električni modeli družine EQ dobivajo tehnologijo prostorskega zvoka podjetja Apple.

Mercedes-Benz in Apple sta potrdila, da bo v povezavi s sistemom MBUX predvajanje glasbe preko pretočnih storitev Apple Music kmalu na voljo tudi s funkcijo prostorskega zvoka Spatial Audio. Storitev bo integrirana preko Mercedesovega informacijsko-multimedijskega sistema MBUX v modelih Mercedes-Maybach S, klasičnem razredu S ter električnih EQS, EQS SUV, EQE in EQE SUV. Lastniki omenjenih vozil nemškega avtomobilskega proizvajalca, ki so že naročeni na pretočne storitve Apple Music, bodo dobili takojšen dostop do knjižnice posnetkov, ki so na voljo s prostorskim zvokom.

Prvi model nemške znamke z možnostjo predvajanja prostorskega zvoka preko zvočnega sistema Burmester 4D je bila omejena serija modelov Mercedes-Maybach, ki je nastala v sodelovanju z Virgilom Ablohom. Sistem sestavlja 31 zvočnikov, vključno s šestimi tridimenzionalnimi zvočniki v stropu, štirimi zvočniki v sprednjih sedežih, nizkotoncem ter dvema ojačevalnikoma skupne moči 1.750 W.

Po besedah podpredsednika Applovega oddelka Apple Music and Beats, Oliverja Schusserja, je kvaliteta zvoka ena pomembnejših postavk njihovega delovanja, zato se veselijo sodelovanja z znamko Mercedes-Benz. Dodaja še, da bodo v okviru sodelovanja prvič v zgodovini ponudili možnost predvajanja prostorskega zvoka v avtomobilu preko storitve Spatial Audio, ki postavlja nova merila predvajanja in poslušanja glasbe.

Sodelovanja se veselijo tudi pri nemškem avtomobilskem proizvajalcu, Markus Schäfer, član upravnega odbora pa poudarja, da bodo s skupnimi močmi strankam zagotovili kar najbolj kvalitetno izkušnjo poslušanja glasbe, ki bo ob kvalitetnih vsebinah rezultat idealne integracije strojne in programske opreme.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Foxconn širi paleto električnih vozil
Klasičnim modelom Alfa Romeo se obetajo boljši časi