Novice

Lada e-Largus kot prvi električni avtomobil ruskega proizvajalca

Lada je predstavila prvo fotografijo konceptnega električnega avtomobila, ki temelji na prvi generaciji Dacie Logan.

Čeprav se je ruski avtomobilski proizvajalec zaradi vojne v Ukrajini in posledičnih sankcij proti Rusiji znašel v nezavidljivi situaciji, ki jo je še dodatno poslabšal odhod Skupine Renault z ruskega trga in prodaja njihovega deleža podjetja Avtovaz, očitno ne stojijo križem rok.

Predstavljajo namreč prve fotografije električnega koncepta Lada e-Largus, ki je električna različica klasično gnanega modela Largus, nastalega na osnovi prve generacije Dacie Logan. Iz predstavljenega je razvidno, da se električni e-Largus, ki so ga tokrat predstavili tudi v različici brez zadnjih oken, praktično ne razlikuje od Largusa z motorjem na notranje zgorevanje. Razlika je opazna predvsem na sprednjem delu, saj so konceptu e-Largus namenili popolnoma zaprto sprednjo masko in spremenjen sprednji odbijač, njegov električni značaj pa poudarjajo še modri dodatki.

Čeprav več podrobnosti zaenkrat pri Ladi še ne razkrivajo, pa naj bi bil tudi e-Largus zasnovan na enaki Renaultovi platformi B0 kot prva generacija Dacie Logan, le da so jo prilagodili električnemu pogonskemu sklopu. Njegova proizvodnja naj bi potekala  v obratu Izhevsk, ki so ga, po Renaultovem odhodu in premestitvi proizvodnje modela Vesta v tovarno Togliatti, prilagodili novim potrebam.

Prvi delujoč prototip naj bi bil nared v prihodnjem letu, ko naj bi bilo znanih tudi več podrobnosti, obenem pa pri podjetju Avtovaz načrtujejo tudi širitev mreže polnilnic, ki jo trenutno sestavlja deset polnilnic, prihodnje leto pa naj bi se jim pridružile še tri nove.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Avtovaz, zaslonski posnetek.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Lada e-Largus kot prvi električni avtomobil ruskega proizvajalca"


cc09
1 mesec 22 dni nazaj

Sanja svinja kukuruz…

 
Kam z odsluženimi baterijami električnih vozil
Innoviz bo novi dobavitelj Skupine Volkswagen