Novice

Mercedes-Benz CLE Coupé igra na čustva kupcev

Nemški avtomobilski proizvajalec je z novim CLE Coupé kupcem ponudil eleganten dvovratni model, ki združuje kupejevski značaj s sodobnim oblikovalskim pristopom.

Novi Mercedes-Benz CLE uresničuje sanje ljubiteljev kupejevskih modelov znamke Mercedes-Benz in na inovativen način združuje lastnosti Mercedesovih razredov C in E, s tem da v smislu dimenzij in tehnologije stremi k razredu E. Ob dolžini 4,850 m (širina 1,860 m, višina 1,428 m) in s 25 mm daljšo medosno razdaljo v primerjavi z modelom razreda C Coupé ponuja občutno več prostora v notranjosti.

Novi Mercedes-Benz CLE Coupé je zasnovan v skladu s sodobnim oblikovalskim jezikom, ki temelji na Mercedesovi oblikovalski filozofiji Sensual Purity. Ob prečiščenih linijah izpostavlja športnost, mišičast videz pa poleg nizkega motornega pokrova in vitkih sprednjih žarometov poudarja tudi namestitev sprednjih koles tik za sprednjim odbijačem. Grafično podobo zadka zaokrožajo preko celotne širine povezane zadnje luči.

Zasnova potniške kabine novega modela spominja na notranjost zadnje generacije razreda C z 12,3-palčnim lebdečim zaslonom digitalne instrumentne plošče ter 11,9-palčnim sredinsko nameščenim zaslonom informacijsko-multimedijskega sistema v pokončni orientaciji. Športnost ob spodaj prirezanem volanu z usnjeno oblogo poudarjajo še sedeži, za boljše počutje pa je poskrbljeno z ambientalno osvetlitvijo ter standardnim zvočnim sistemom Burmester s 17 zvočniki. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da bo tudi v novem CLE Coupé na voljo široka paleta najsodobnejših voznikovih pomagal ter različne možnosti povezljivosti, vključno s podporo posodobitvam na daljavo ter možnostjo namestitve različnih aplikacij.

Ob pričetku prodaje bodo imeli evropski kupci možnost izbire med dvolitrskim bencinskim štirivaljnikom (150 kW/320 Nm)  v modelih CLE 200 in CLE 200 4Matic ter dvolitrskim dizelskim motorjem s 145 kW (200 KM) in 440 Nm navora. Najmočnejša bencinska opcija bo v  modelu CLE 450 4Matic, ki bo s tremi litri prostornine vrstnega šestvaljnika ponujala 280 kW moči in 500 Nm navora. Za izboljšanje zmogljivosti ter zmanjševanje porabe in emisij so pri Mercedes-Benzu poskrbeli s kombinacijo  hibridne tehnologije, ki dodaja 17 kW moči in 200 Nm navora. Kasneje naj bi v ponudbo vključili še nov priključno-hibridni pogonski sklop s podaljšanim električnim dosegom, poskrbljeno pa naj bi bilo tudi za ljubitelje še bolj športno orientiranih različic z oznako AMG.

Pričetek prodaje novega Mercedes-Benz CLE je načrtovan v začetku prihodnjega leta, medtem ko datum prihoda kabrioletske različice v evropske prodajne salone zaenkrat še ni znan.

Avtomobilizem.com (Vir: Mercedes-Benz, Motor Authority. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Stellantis predstavil podrobnosti platforme STLA Medium
Xpower je oznaka za najzmogljivejši MG4