Novice

Prvi obrisi novega Mercedes-Benzovega razreda E

Mercedes-Benz s prvo fotografijo napoveduje novo generacijo razreda E, ki jo bodo uradno razkrili 25. aprila. Oblikovno zelo očitno sledi potezam manjšega razreda C, po drugi strani pa bo od razreda S dobil najnovejšo tehnologijo in skrite vratne kljuke.

Fotografija sicer ne razkriva veliko, so pa pozorne oči hitro opazile nekaj posebnosti. Polnilno mesto na voznikovi strani je namenjeno polnjenju baterije, zato je jasno, da bo novi razred E na voljo tudi kot priključni hibrid. Obenem so kromirane obrobe okoli oken obarvane v črno, kar pomeni, da bo razred E na voljo tudi z nekoliko drugačnim nočnim paketom.

Elektrika bo del vseh motorjev

Za zdaj pri Mercedesu še skrbno skrivajo podrobnosti, a so v preteklih tednih že namignili, da bodo prav vse motorne različice elektrificirane. To velja tudi za šestvaljne motorje, saj bodo le tako lahko dosegli emisijske standarde, ki jih bo predpisoval novi Euro 7.

Vsekakor pa bo novi razred E sledil ustaljenim smernicam predhodnikov. V prvi vrsti bo tehnološko vrhunska limuzina, kjer bo v ospredju udobna vožnja ter prvovrstni materiali. So pa pri Mercedesu pred časom že pokazali potniško kabino (video spodaj). Tako kot pri EQS, bo tudi pri novem razredu E možno naročiti velikanski trojni paket digitalnih zaslonov Hyperscreen. A digitalni merilniki ne bodo združeni v celoto, kot pri EQS, ampak bodo od preostalih dveh zaslonov fizično ločeni.

 

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops: Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
E-Transit Courier: Fordov adut med električnimi kompaktnimi dostavniki
Avtomobilizem.com se pridružuje izboru Slovenski avto leta