Novice

Mercedes-Benz uvaja nov način plačevanja

Preko informacijsko-multimedijskih sistemov nemške znamke bo možna potrditev plačil s prstnim odtisom znotraj sistema Mercedes Pay+.

Nemški avtomobilski proizvajalec uvaja novo storitev Mercedes pay+, ki bo omogočala nakup in plačilo različnih digitalnih nadgradenj in storitev ter naročila dodatnih nadgradenj strojne opreme neposredno preko multimedijskega sistema avtomobila. Trenutni uporabniki storitve Mercedes Pay se bodo razveselili nadgrajene funkcionalnosti, ki jo pri Mercedesu pripravljajo skupaj z velikanom kartičnega poslovanja Visa in naj bi v prihodnosti omogočala tudi plačila ostalih storitev, vključno s plačili goriva, ter uporabo plačilnih kartic drugih ponudnikov.

Storitev Mercedes Pay+ bo poenostavila plačevanje, saj ne bo več potrebno potrjevanje s PIN kodo ali s pomočjo mobilnega telefona, temveč bo potrditev plačila možna zgolj z uporabo prstnega odtisa. Po potrditvi s prstnim odtisom bo izvedba plačila procesirana preko spletnega sistema plačevanja (ob uporabi tehnologij Cloud Token Framework in Delegated Authentication), ki so ga uvedli pri podjetju Visa. Sistem deluje tako, da v oblaku shranjuje vse podatke, potrebne za avtentikacijo plačil. Ti so zavarovani z individualnimi digitalnimi žetoni, ki zagotavljajo enkripcijo plačilnih podatkov, takšen princip pa zagotavlja večjo varnost in obenem olajša izvedbo plačil, saj ne bo več potrebe po ponovnih vnosih kartičnih podatkov ali kompleksnih geslih.

Mercedes pay+ bo omogočal hkratno uporabo več uporabnikom, saj bo lahko povezan z več napravami. Z marcem bo nova storitev na voljo lastnikom Mercedesovih vozil na domačem, nemškem trgu, medtem ko časovnice uvedbe na preostalih evropskih trgih zaenkrat še ne razkrivajo. Uporabljali ga bodo lahko lastniki vseh modelov z vgrajenim čitalcem prstnih odtisov – električnih EQE in EQS, na voljo pa bo tudi v vozilih razreda S, razreda C in novi generaciji modelov GLC.

Avtomobilizem.com (Vir: Mercedes-Benz, Motor Authority. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
EU zamika glasovanje o prepovedi klasičnih pogonov v 2035
Honda gre “all in” in želi polnilno omrežje po vzoru Tesle