Novice

Mercedes-Benz je predstavil še prenovljena kupe in kabriolet razreda E

Osvežitev na sredini življenjskega cikla je prinesla novo podobo in tehnične posodobitve tudi najbolj elegantnima različicama razreda E.

Po marca predstavljeni obsežni osvežitvi limuzinske in karavanske različice Mercedes-Benzovega razreda E so sedaj na vrsto prišle še ostale različice. Kupe in kabriolet sta po prenovi na voljo tako v osnovni izvedbi kot tudi v izvedbi E 53 AMG ter kupcem ponujata zmes športnosti in elegance, ki bo med drugim zasijala v štirih novih kovinskih barvnih odtenkih (Cirrus Silver, Graphite Grey, Mojave Silver in Patagonia Red).

Spremembe sprednjega dela zajemajo novo oblikovano satovje rež hladilnika ter spremenjen videz prednjih žarometov, medtem ko pri različicah E 53 AMG namesto satovja za bolj agresiven videz poskrbi dvanajst pokončnih prečk, štiri izpušne cevi, integrirane v zadnji difuzor, diskreten zadnji spojler, integriran v pokrov prtljažnika, ter 19-palčna platišča.

Podobno kot limuzinska in karavanska različica tudi kupe in kabriolet dobivata najnovejšo izvedbo instrumentne plošče in multimedijskega sistema MBUX z dvema zaslonoma ter možnost izbire med velikostmi 10,25 ali 12,3 palcev. Obe različici sta dobili nov inteligentni volan, ki zaznava prisotnost rok na volanu, ter preko upravljanja na dotik omogoča nadzor funkcij instrumentne plošče in multimedijskega sistema. Prenova prinaša še samodejno nastavljiv voznikov sedež, ki se ob vpisu višine voznika preko sistema Mercedes Me ustrezno nastavi. Na voljo bo široka paleta naprednih asistenčnih sistemov, ki poleg pomoči vozniku omogočajo tudi večjo varnost.

Ponudba motorizacije na evropskih trgih bo zajemala tri bencinske motorje s prostornino dveh ali treh litrov (E 200 – 145 kW / 197 KM, E 300 – 190 kW / 258 KM in E 450 – 270 kW / 367 KM) ter dva dizelska (E 220 d – 143 kW / 194KM in E 400 d – 250 kW / 340KM) v kombinaciji z 9-stopenjsko avtomatiko 9G-Tronic ter možnostjo štirikolesnega pogona 4Matic. Za pogon različic AMG bo skrbel trilitrski bencinski šestvaljnik s 320 kW / 435 KM in 520 Nm navora, ki bo uparjen z 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom AMG Speedshift TCT 9G ter možnostjo izbire štirikolesnega pogona. Motorji bodo na voljo z 48 V tehnologijo blagega hibrida in možnostjo rekuperacije, ki v odvisnosti od izvedbe doda med 10 in 16 kW moči ter med 150 Nm in 250 Nm navora.

Prenovljeni modeli naj bi prišli v evropske prodajne salone letošnjo jesen, medtem ko naj bi bili na ameriškem trgu na voljo šele proti koncu leta. Cene zaenkrat še niso znane.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Daimler. Foto: Daimler.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Mercedes-Benz je predstavil še prenovljena kupe in kabriolet razreda E"


mavrica
1 leto 1 mesec nazaj

Vsa čast MB za to pestrost vozil!

Blinder
1 leto 1 mesec nazaj

typo, 270 kW / 272 KM, pravilno je 362 KM.

 
Bo osveženi BMW serije 6 GT zadnji svoje vrste?
Nissan objavil načrte za prihodnost