Novice

Nadaljevanje modelne ofenzive z Mazdo6 Coupe

Japonski proizvajalec vozil žanje uspehe s svojo Mazdo6, ki je na voljo v dveh karoserijskih različicah. Leta 2016 naj bi se limuzini in karavanu pridružil še dvovratni kupe, ki bi pihal na dušo bolj športno usmerjenim kupcem. Z zapeljivim zunanjim videzom naj bi Mazda6 Coupe konkurirala predvsem BMW-jevi seriji 4 in drugim prestižnejšim nemškim tekmecem.

Po zaupnih informacijah iz podjetja naj bi Mazda za leto 2016 načrtovala prihod novega kupeja, ki bo razširil obstoječo punudbo. S tradicionalnim oblikovalskimi smernicami Kodo se bo pridružil povsem novi Mazdi2, prodajno uspešni Mazdi3 in 6, kot tudi CX-5 ter včeraj napovedani CX-3. Mazda6 Coupe se bo postavila ob bok povsem novi MX-5 ter zaokrožila ponudbo športnih vozil.

Prednji del vozila Mazde6 Coupe naj bi povzemal številne elemente iz limuzine in karavana, vendar bi se, športnemu pedigreju primerno, ponašal z nižjo stransko linijo in bolj agresivno zaključenim videzom. Splošno gledano naj bi imel novi kupe nižjo držo kot običajna limuzina, nekako tako kot je to storil BMW v transformaciji serije 3 v serijo 4. Lahko se nadejamo tudi elegantno zaključene strešne linije, ki bi se športno zaključila v zadku vozila.

Mazda je že pred časom nakazala videz novega kupeja s konceptom Shinari, ki je bil predstavljen leta 2010. Kljub temu, da je bil koncept štirivratni kupe, si ni težko predstavljati, kako bi se njegove linije in oblika prenesli v novo Mazdo6 Coupe. Poleg kupeja želi Mazda od leta 2016 naprej predstaviti tudi hibridno Mazdo6, MPS športne različice Mazde2, 3 in 6 ter majhno Mazdo1 za naraščajoče trge v Aziji. Razmišljajo tudi o malčku, ki bi slonel na Mazdi2 in se podal v boj s prestižnim Minijem ter Citroenom DS3.

S prihodom Mazde6 Coupe se želi japonski proizvajalec oddaljiti od vse slabše prodajanega srednjega razreda vozil in se zasidrati v svetu premijskih vozil. Številni ljubitelji športne RX-8 se veselijo prihoda kupeja, ki bo Mazdo ponovno postavil na zemljevid športnih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoexpress. Foto: Mazda, Autoexpress.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissanov novi križanec Kicks Concept
Ford je izdelal najzmogljivejšo Kugo z dizelskim pogonom doslej