Novice

Novi Focus naj bi prišel aprila

Kljub temu, da smo potihem naslednika Fordovega junaka kompaktnega razreda pričakovali že v Ženevi, je po novih informacijah mogoče sklepati, da ga bodo pri znamki razkrili šele aprila.

Kljub temu, da naj bi bila četrta generacija Focusa že skoraj povsem pripravljena, je očitno ne bomo videli v začetku marca v Ženevi. Pri Fordu naj bi se po pisanju Automotive News namreč odločili, da ga bodo predstavili na posebnem dogodku aprila letos.

Po videzu naj bi sledil oblikovalskim smernicam nove Fieste, za začetek pa ga pričakujemo v kombilimuzinski različici, ki ji bo verjetno kmalu sledil še karavan. Ob tem naj bi nabor dopolnili še limuzina, nekoliko terensko navdahnjena dvignjena različica Active ter vroči kombilimuzinski ST. Najbolj zmogljiv Focus RS bo na trgu predvidoma šele čez 2-3 leta. Ko je govora o pogonskih različicah, se verjetno ne bodo dosti oddaljevali od obstoječe ponudbe, med različnimi paketi opreme pa naj bi želeli ustvariti večje razlike, tako kot so to storili s Fiesto.

Znamka Ford naj bi v Ženevo med drugim pripeljala posodobljeni Edge, ki bo morda tudi na evropskem trgu dobil svojo izvedenko s tremi vrstami sedežev.

 

 

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe, Carscoops. Foto: Ford.)

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Novi Focus naj bi prišel aprila"


pskoda
6 leta 2 meseci nazaj

Ford se pa res vozi dobro. Jaz nisem imel takega občutka. Mogoče se dobro vozi RS verzija “civilne” pa niso nič posebnega

MORDOR
6 leta 2 meseci nazaj

Si moraš upat malo bolj pritisnit skozi ovinke pa boš občutil razliko.

MORDOR
6 leta 2 meseci nazaj

Samo tisti ki se na to znamko ne spoznajo vidijo samo obliko.Forda se vozi in to dobro.

DS_2009
6 leta 2 meseci nazaj

Točno tako, oblika je pa res zadnja stvar ki me zanima pri fordu. Če se bo peljal vsaj tako dobro kot predhodnik bo fantastičen.

frgo
6 leta 2 meseci nazaj

a to je tisti, ki se je skoraj zvrnil na losovem testu pri hitrostih s katerimi razni pickupi in smetarski kamioni nimajo nobenih težav?

frgo
6 leta 2 meseci nazaj

Pozor, obeta se še ena razburljiva oblika iz forda.

sporty
6 leta 2 meseci nazaj

Izgleda kot zamaskirana Mazda 3 ?

 
Zenvo se pripravlja na predstavitev novega superšportnika
Lani je največ avtomobilov prodala naveza Renault-Nissan-Mitsubishi