Novice

Omejena serija Renault Alaskan Ice Edition je zaenkrat še koncept

Kljub temu, da je model poltovornjaka pod imenom Alaskan na trgu že od leta 2017, so se pri Renaultu odločili da tokrat predstavijo konceptno različico omejene serije istega modela.

Na avtomobilskem salonu v Ženevi so razkrili predstavnika posebne omejene serije Alaskan Ice Edition, ki je prepoznaven po posebnem odtenku bele barve Ice White ter kontrastnih črnih in rdečih dodatkih. Videz zunanjosti je poudarjen s črnimi strešnimi letvami in plastičnimi obrobami, dopolnjuje pa ga streha v dveh barvnih odtenkih, medtem ko naj bi bilo mogoče pokrov tovornega prostora zamenjati s posteljnim modulom. Za poudarek terenskega značaja poskrbijo še 18-palčna aluminijasta platišča črne barve, ki so obuta v plašče s terenskim profilom.

V skladu z žlahtnejšo zunanjo podobo je bila tudi notranjost predstavljenega primerka deležna določenih sprememb. Običajne sedeže so nadomestili s športnimi usnjenimi, poleg samodejne klimatske naprave in multifunkcijskega volana pa je na voljo tudi glasbeni sistem Focal, ki s šestimi zvočniki in tehnologijo Dome Flax nadgrajuje obstoječi multimedijski sistem.

Motorizacijo predstavljenega koncepta predstavlja 2,3-litrski dizelski DCI, ki naj bi bil med najbolj varčnimi v svojem segmentu. V produkcijski različici naj bi bil na voljo v dveh izvedenkah, osnovni s 118 kW (160 KM) in zmogljivejši, ki naj bi ponujala 140 kW (190 KM). Kasneje naj bi bilo glede na področje prodaje možno izbirati tudi med 2,5-litrskim bencinarjem ali dizlom. Na razpolago bosta 6-stopenjski ročni ali 7-stopenjski samodejni menjalnik, ki naj bi na cesto prenašala moč in navor v kombinaciji z dvokolesnim oziroma štirikolesnim pogonom.

S prodajo serijskega modela omejene serije naj bi pričeli letošnjo jesen.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kandidati za Svetovni avto leta 2019
Lagonda kot prihodnost prestiža