Novice

Po Kitajcih v menjavo baterij še Stellantis, prvi bo na vrsti Fiat

Kupci določenih električnih modelov znamk pod okriljem Stellantisa naj bi že kmalu imeli možnost izbire med polnjenjem ali menjavo baterij njihovega vozila.

Pri Stellantisu so za prihodnje leto najavili postavitev prvih postaj za menjavo baterij. Menjava izpraznjenega baterijskega paketa z napolnjenim naj bi trajala manj kot pet minut, kar je primerljivo s postankom za polnjenje rezervoarja z gorivom pri vozilih z motorji na notranje zgorevanje.

Najprej v Madridu

Projekt se začenja s postavitvijo prvih postaj za zamenjavo baterij v Madridu, storitev pa bo uporabnikom na voljo ob sklenitvi naročnine. Prvi model, pri katerem bo možna zamenjava baterij, bo električni Fiat 500e, kasneje pa naj bi to možnost implementirali tudi v električnih modelih ostalih znamk pod okriljem Stellantisa, vključno z znamkami Jeep, Citroen, Peugeot in Maserati. Tekom pilotnega projekta bo storitev na voljo uporabnikom storitve Free2move v Madridu, ki jim bo na voljo sto električnih Fiatov 500e.

Projekt začenjajo v partnerstvu s podjetjem Ample

Postaje za menjavo baterij bodo uporabljale tehnologijo ameriškega podjetja Ample, ki po besedah Stellantisovega podpredsednika Ricarda Stamattija uporabnikom omogoča učinkovitejšo uporabo električnih vozil in manj strahu, da bi obtičali na cesti zaradi izpraznjene baterije.

Stellantis se s postavitvijo prvih postaj za zamenjavo baterij v Evropi postavlja ob bok kitajski znamki Nio, ki svojim evropskim strankam že ponuja tovrstno storitev na Norveškem, Nizozemskem in v Nemčiji. Pri Stellantisu so še potrdili, da bo po uspešnem začetku projekta v Madridu sledila postavitev postaj za zamenjavo baterij na drugih lokacijah v Evropi, a dodatnih podrobnosti še ne razkrivajo.

Avtomobilizem.com (Vir: Stellantis, Autocar. Foto in video: Stellantis.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Po Kitajcih v menjavo baterij še Stellantis, prvi bo na vrsti Fiat"


2 meseci 10 dni nazaj

Takšen sistem, je pred leti preizkušal Renault (to je bilo v času, ko so predstavljali ZOE in Twiziya), namreč avto bi naj zapeljal na nekakšno dvigalo in bi se spodaj navzgor menjala baterija, postopek bi trajal 3min.
Bilo bi vse lepo in prav, vendar to ni šlo Renaultu finančno v račun, saj, če bi ta sistem resnično bil uspešen in bi 100% deloval, bi morali čisto vsi avtomobilski proizvajalci imeti enake baterije v svojih vozilih, vsaj napetost in moč, ter mere baterije, potem bi sistem bil uspešen, saj bi bilo enako kot danes bencinska črpalka.
Vendar vseeno je še moje mnenje to, da popolnoma EV avti niso prihodnost, hibrid DA, popolnoma EV pa ne.
Ne bom se delal najbolj pametnega, ker to tudi nisem, ampak, če bi bili vsi avtomobili priključni hibridi in bi avto avtomatsko v mestu preklopil na čisto elektriko, ko bi vozilo zapustilo mesta in naselja, bi se avtomatsko preklopil na gorivo in tudi gorivo, bi bilo že tako zelo napredno, da bi bilo onesnaževanja veliko manj

xxl
2 meseci 10 dni nazaj

Torej bi moral takšen avto bit cenejši za kupca in to za znesek nakupa lastniške baterije. Nekaj podobnega kot Zoe. Seveda ne bo.

tha_man
2 meseci 10 dni nazaj

Pri Zoe imaš, kolikor vem, baterijo v najemu, tukaj pa to ni omenjeno, gre samo za storitev menjave namesto polnjenja. Ker gre za naročniški model, bo vseskupaj verjetno dolgoročno celo dražje.

2 meseci 10 dni nazaj

Kdor ne bo hotel čakat 30-40min na polnilnicah, bo na hitro menjal.
Logično da bo dražje, to predstavlja luksuz. Da se boš lahko ostalim smejal.
Ampak še vedno cenejše, kot da že v osnovi kupiš večjo baterijo.

xxl
2 meseci 10 dni nazaj

Ampak baterija ni tvoja. Vem, da ni isto kot Zoe, je pa podobno.

 
Dvosmerno polnjenje za modele družine ID.
Jubilejni koledar Alpra so preoblikovale dramatične avgustovske poplave