Novice

Polestar se je lotil Volva XC60

Polestar je svojo čarovnijo tokrat uporabil na najnovejšem modelu Volvo XC60, ki je po prirastku moči in navora vse prej kot okoren športni terenec.

Znamka Polestar je v svoje roke že dobila modele V60, XC90, S90 in V90, zato je bilo le vprašanje časa, kdaj bodo pokukali v drobovje aktualne generacije XC60. Različico T8 poganja enak pogonski sklop, kot je nameščen v večjem bratu, zato govorimo tudi o identičnih prilagoditvah in izboljšavah za povečanje moči in navora. Že tako zmogljiv športni terenec se bo po predelavi Polestar ponašal s skupno 314 (249+65) kilovati, s pomočjo 680 (440+240) njutnmetrov navora pa bo za pospeševanje od 0-100 km/h potreboval le 5,5 sekund. Kljub izboljšanim zmogljivostim ohranja normirano porabo pri 2,1 l/100 km ter ima do 43 km dosega v električnem načinu.

XC60 T8 Polestar si je, tako kot pred njim XC90 T8 Polestar, prislužil oznako najmočnejši serijski Volvo v zgodovini podjetja. Pri predelavi so se pri Polestarju osredotočili na pet ključnih področjih. Menjalnik prestavlja hitreje, prestavne točke so bile umerjene za čim boljši izkoristek motornega navora, zato 8-stopenjski samodejni menjalnik v zavojih ne hiti s prestavljanjem višje, hkrati so izboljšali tudi odzivnost stopalke za plin in iz sistema iztisnili dodatnih 15 kilovatov moči.

Poleg najmočnejše različice T8 so pri Polestarju optimizirali še štiri druge pogone: D4, D5, T5 in T6.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Motor1. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ekstravagantni koncept Volga 2020
Rolls-Royce ima vse mlajše kupce