Novice

Trdnjava na štirih kolesih

Ameriško podjetje Earthroamer se ukvarja z izdelavo najbolj ekstremnih avtodomov. Tokrat je predstavilo povsem nov model XV-HD, zasnovan na platformi Fordovega tovornjaka F-750, ki stane vrtoglavih 1,5 milijona ameriških dolarjev.

Ameriški podjetje iz Colorada je specialist  za izdelavo luksuznih avtodomov, s katerimi je mogoče potovati vse do »konca sveta«. Pred kratkim so predstavili svoj najnovejši izdelek, namenjen najbolj petičnim in premožnim kupcem – 1,5 milijona dolarjev vredno »oklepno vozilo«. Za osnovo so vzeli arhitekturo Fordovega modela F-750, poganja ga 6,7-litrski osemvaljni turbodizelski agregat, ki proizvede 335 konjskih moči, pri čemer za prenos moči skrbi 6-stopenjski avtomatski menjalnik.

Izjemno zmogljivo štirikolesno gnano vozilo, na katerega so nataknili Michelinove pnevmatike XZL (46-palčne) se lahko hkrati pohvali s kar 435-litrskim rezervoarjem za gorivo ter 950-litrskim za svežo vodo. Model XV-HD ponuja zainteresiranim kupcem, ki morajo položiti 375.000 dolarjev predplačila, izjemno udobno in razkošno opremljeno notranjost, kjer ne manjka prestižnih materialov (lesen furnir, usnje).

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Earthroamer.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Trdnjava na štirih kolesih"


Bucko99
6 leta 5 meseci nazaj

Lesen furnir ? a je lahko še drugačen ?

 
Proizvajalci avtomobilov uvajajo panevropsko mrežo hitrih polnilnic
Britanske zavarovalnice se pripravljajo na avtonomne avtomobile