Novice

Naslednik Peugeota 508 bo iskal navdih v konceptu Instinct

Kljub nakupu Opla skupina PSA ne spreminja svojih načrtov, zato bodo kmalu predstavili novo limuzino v segmentu D, ki si bo sposodila oblikovalske elemente pri konceptu Instinct.

Kot so zapisali pri britanskem mediju Auto Express, naj bi se limuzina z zdaj še neznanim imenom zoperstavila zadnji Oplovi uspešnici Insignii, Ford Mondeu in celo Volkswagen Arteonu. Novico je potrdil Laurent Blanchet, produktni direktor pri Peugeotu, ki je na avtomobilskem salonu v Ženevi potrdil prihod velike družinske limuzine.

”Umestitev naše znamke je biti najboljši v cenovno dosegljivem razredu. To pomeni, da nočemo biti prestižni, za to imamo drugo znamko, DS. Kar želimo, je biti zelo dobra splošna znamka in da si zelo dobra splošna znamka moraš biti prisoten v segmentu D,” je dejal Blanchet.

Naslednik modela 508 si bo zunanje oblikovalske elemente sposodil pri nedavno predstavljenem konceptu Instinct, v notranjosti pa bo nameščena posodobljena različica i-Cockpita iz modelov 3008 in 5008. Slonel bo na najnovejši arhitekturi EMP2, ki podpira tako vgradnjo priključno hibridnega pogona kot tudi električnega pogona.

Žal se bodo na drugi strani iz segmenta D umaknili pri Citroënu, saj ne razvijajo naslednika modela C5. Namesto tega se bodo usmerili v razvoj križanca C5 Aircross, ki naj bi ga razkrili proti koncu leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Peugeot)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault Kadjar z novim bencinskim agregatom, Megane z novim paketom Limited
Audi A8 bo razkrit 11. julija