Novice

Še ena osvežitev za Mitsubishi ASX

Kaže, da Mitsubishi zaenkrat v bistveno manjšem obsegu koristi prednosti okrilja naveze Renault-Nissan kot recimo Opel pod PSA-jem. Da bo na tehniko francosko-japonske naveze lažje počakal, so za utrujeni model ASX pripravili še eno osvežitev. Tokratna se zdi najbolj obsežna doslej.

Glede na že desetletno zgodovino modela niti nismo presenečeni nad obsežnostjo osvežitve, njen bistveni namen pa je model, vsaj na videz, pripeljati ob bok bistveno bolj svežemu Eclipseu Cross.

Prednji del je bil tako deležen velikega kiruškega posega, saj najdemo tam nova žarometa, odbijač, masko motorja in LED dnevne svetilke, vključujoč funkcijo smernikov. Zadaj je prepoznati novi združeni svetilki, nadgrajeni s tehniko LED, nov odbijač, za karoserijo pa so v splošnem pripravili še tri sveže odtenke barvnih lakov z imeni Diamantno rdeča, Sončno oranžna in Hrastovo rjava.

V kabini v kombinaciji s tremi najbogatejšimi paketi opreme premore nadgrajena večopravilna enota SDA (Smartphone-Link Display) osempalčni sredinski zaslon, izboljšano povezljivost s pametnimi telefoni in navigacijski sistem TomTom.

V Evropi bo osveženi ASX na voljo z dvolitrskim MIVEC bencinskim štirivaljnikom in ročnim petstopenjskim menjalnikom oziroma samodejnim CVT-jem z opcijo šestih preddoločenih prestav v športnem režimu delovanja. Pogon bo lahko dvokolesni spredaj ali vsekolesni. Čeprav podrobni podatki o agregatu niso bili posredovani, je zelo verjetno, da bo ta enak  tistemu, ki žene Outlanderja – torej z največ 150 KM in 195 Nm navora.

Japonci bodo osveženi ASX javnosti prvič pokazali začetek marca letos v Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Še ena osvežitev za Mitsubishi ASX"


nered
1 leto 4 meseci nazaj

Koncno osvezena armaturka. Trenutni ASX je vzunaj lep znotraj pa zgleda kot nekaj iz l. 2000.

 
Zunanje temperature in doseg električnih avtomobilov
Oblikovanje: domišljija že nekaj časa ni dovolj