Novice

Skrivnostni Lamborghini

Italijani za letošnji salon v Frankfurtu pripravljajo neko novost. Vse kar so nam v tem trenutku o njem zaupali, je močno zatemnjena fotografija avtomobila od spredaj s prižganimi značilnimi dnevnimi svetilkami.

Na osnovi te zelo skope fotografije je seveda v tem trenutku praktično nemogoče reči, kakšno poslastico nam pripravljajo. Lahko pa, upoštevajoč poznavanje Lamborghinijevih modelov in konceptov, ki so jih pokazali v preteklosti, sklepamo od dveh opcijah.

Sami pripisujemo največ možnosti opciji, da nam bodo pokazali naslednika Aventadorja. Model s samega vrha Lamborghinjeve ponudbe je star že dobrih 8 let. In čeprav je res, da je bil predhodnik Aventadorja, Murcielago, star deset let, ko ga je Aventador nasledil, se je avtomobilsko tržišče v zadnjih letih močno spremenilo. Visokozmogljivih superšportnikov za petične kupce modelov z vrha ponudbe se je namnožilo kar nekaj, zato zna biti, da je bil Lamborghini prisiljen v skrajšanje življenjskega cikla Aventadorja.

Svetlobni podpis prednjih dnevnih svetilk tokratnega skrivnostnega modela močno spominja na lansko leto predstavljeni elektrificirani Terzo Millenio Concept, ki je na nekaterih fotografijah v galeriji. Da bi tokrat lahko šlo za naslednika Aventadorja, pritrjuje tudi lanskoletna izjava Italijanov, da bo oblikovni jezik Terzo Millenio koncepta služil kot osnova pri oblikovanju naslednjega dvanajstvaljnega Lamborghinija.

Druga ideja, ki izhaja ravno tako iz lanskoletnega koncepta in dejstva, da so danes med petičnimi in pregrešno premožnimi kupci izredno popularni hiperzmogljivi in številčno omejeni športniki, je, da nam Italijani morda pripravljajo hiperšportni model. Če je temu res tako, potem bi znala teči beseda o približno 1000-“konjskem” priključno hibridnem pogonu s sredinsko nameščenim atmosferskim dvanajstvaljnikom in do tremi “pomožnimi” elektromotorji.

No, karkoli Italijani že pripravljajo, bo nedvomno od 10. septembra naprej v Frankfurtu poželo mnogo zanimanja publike. Tako tiste premožne, ki ji bo prvenstveno namenjeno, kot tudi strokovne in bolj laične.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Lamborghini.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prvi električni Lexus bo verjetno kombilimuzina
Toyotine priprave na olimpijske igre v Tokiu