Novice

Toyota pripravlja malega križanca na Yarisovi osnovi

V drugi polovici letošnjega leta naj bi Toyota pokazala serijsko izvedbo njihovega najmanjšega križanca v ponudbi, ki bo pozicioniran pod modelom C-HR.

Pri enem največjih avtomobilskih proizvajalcev na svetu že kar nekaj časa pripravljajo povsem novega športno uporabnega križanca, s katerim želijo skakati v zelje Renaultovemu Capturju ter Nissanovemu Jukeu. Z njim želijo vstopiti v avtomobilski razred B-SUV, ki je izjemno popularen med evropskimi kupci.

Prihajajoči Toyotin križanec bo zasnovan na njihovi najnovejši platformi GA-B, na kateri sicer bazira tudi nova generacija mestnega Yarisa, zaradi česar je moč pričakovati, da bo v dolžino meril okrog 4 metre. V primerjavi z Yarisom bo okrog 40 mm višji, ponašal pa se bo tudi z daljšo medosno razdaljo.

Pod motornim pokrovom novega križanca se bo znašel tudi hibridni pogonski sklop nove generacije, ki naj bi predstavljal glavnino motorne ponudbe, medtem ko bodo na nekaterih trgih ponudili tudi opcijo s klasičnim 1,5-litrskim bencinskim agregatom. Ali se bo znašel v novem Toyotinem baby-SUV-u tudi štirikolesni pogon, pa zaenkrat še ni znano.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Predstavljeni prvi obrisi koncepta Škoda Vision In
Carlos Ghosn predstavil svoja stališča na tiskovni konferenci