Novice

Predstavljeni prvi obrisi koncepta Škoda Vision In

Škoda je predstavila prve skice koncepta športnega križanca kompaktnega razreda, ki naj bi ga uradno predstavili prihodnji mesec.

Predstavitev koncepta naj bi potekala na avtomobilskem salonu v indijskem New Delhiju, ki bo potekal v začetku februarja. Vision In naj bi predstavljal bodoči produkcijski model, ki naj bi ga izdelovali v Indiji ter naj bi bil v veliki večini namenjen tamkajšnjemu trgu.

Prva skica prikazuje dinamičen prednji del s široko sprednjo masko in robustnimi režami hladilnika, ki kljub kompaktnim meram deluje mogočno. Videz prednjega dela zaokrožujejo še reže za zajem zraka ter spojler iz aluminija. Iz druge skice je razvidna zasnova zadnjega dela čistih linij, iz katerih izstopajo ostri robovi trodimenzionalnih zadnjih luči, med katerimi je nameščen osvetljen napis z imenom znamke ter tanjše svetlobne črte na spodnjem delu. Pod njimi je preko celotne širine nameščen difuzor iz aluminija, robustnejši videz pa še dodatno poudarjajo plastične obrobe skupaj s kolesi večjih dimenzij.

Skico pogleda v notranjo zasnovo koncepta Škoda Vision In so pri Škodi predstavili že konec preteklega leta in prikazuje široko, moderno kabino z večplastno armaturno ploščo in oranžnimi barvnimi dodatki, na sredini katere je nameščen velik zaslon multimedijskega sistema, medtem ko se pred voznikom nahajajo trikraki volan, digitalni prikazovalnik instrumentov ter majhna ročica za izbiro predstav na sredinski konzoli.

S proizvodnjo kompaktnega križanca, ki naj bi izhajal iz 4,26 m dolgega koncepta in naj bi bil zasnovan na platformi MQB A0, naj bi pričeli že letos.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Luca De Meo odstopil z vodilnega položaja pri Seatu
Toyota pripravlja malega križanca na Yarisovi osnovi