Novice

Tožba kot posledica tvitov Elona Muska

Ameriška investicijska banka JP Morgan Chase naj bi vložila odškodninsko tožbo proti proizvajalcu električnih avtomobilov Tesla.

Očitno zapletov zaradi spornih objav Elona Muska na družbenem omrežju Twitter še ni konec. Zaradi posledičnega dogajanja v zvezi z objavami o privatizaciji podjetja na Twitterju, je sodni postopek proti podjetju Tesla pričela ameriška investicijska banka JP Morgan Chase. S tožbo, vloženo na zveznem sodišču, zahtevajo odškodnino v višini 162 milijonov ameriških dolarjev (141 milijonov evrov), Tesli pa očitajo kršenje sporazuma iz leta 2014, po katerem naj bi imela banka zagotovljen časovno določen odkup Teslinih delnic po vnaprej določeni ceni.

V skladu z dogovorom naj bi Tesla prodala subskripcijske oziroma nakupne bone, ki naj bi banki JP Morgan Chase omogočil nakup delnic Tesle po dogovorjeni ceni (ki je lahko tudi nižja od trenutne cene delnic na borzi) ob izteku dogovorjenega časovnega roka, ki so ga določili za letošnji junij in julij. Predstavniki banke sporočajo, da so Tesli že ponudili več priložnosti za izpolnitev pogodbenih obveznosti, zato jim je žal, da so bili prisiljeni pričeti sodni postopek. Dodajajo še, da dogovor vsebuje standardne varnostne mehanizme gled regulacije cene delnic, ki ščitijo obe strani pred nepredvidenimi ekonomskimi učinki, povzročenimi z večjimi poslovnimi transakcijami okrog podjetja Tesla. Ker so pri banki mnenja, da je objava Elona Muska o privatizaciji podjetja, ki jo je kasneje umaknil, močno vplivala na dogajanje v zvezi s ceno delnic Tesle, sedaj zahtevajo ustrezno povračilo v delnicah ali denarni protivrednosti.

Pri Tesli se zaenkrat na dogajanje v zvezi s tožbo še niso odzvali, v odzivu leta 2019, ko so prve informacije o njihovem sporu prišle v javnost, pa so sporočili, da želi banka JP Morgan Chase priložnostno izkoristiti takratno volatilnost vrednosti delnic Tesle.

Avtomobilizem.com (Vir: BBC. Foto: JP Morgan Chase, Brian Solis.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Tožba kot posledica tvitov Elona Muska"


2 leta 5 meseci nazaj

Kaj ima to veze z tvitanjem, saj tega ni bilo v pogodbi.

 
Japonski proizvajalci združeno v razvoj tehnologij za ohranitev klasičnih motorjev
Nemško zagonsko podjetje Sono že na borznem parketu