Novice

Uber za razvoj namenskih električnih vozil

V sodelovanju s proizvajalci električnih vozil naj bi pri podjetju Uber načrtovali izdelavo namenskih vozil za prevoz oseb in blaga.

Uber načrtuje naslednji korak na področju elektrifikacije svoje flote, ki bo namenjena prevozu oseb in dostavi blaga po mestih. Na nedavnem dogodku v organizaciji časopisne hiše Wall Street Journal, je direktor podjetja Uber Dara Khosrowshahi razkril, da združujejo moči z avtomobilskimi proizvajalci pri zasnovi električnih vozil, namenjenih njihovim dejavnostim.

Namensko zasnovana vozila za prevoz oseb v mestnem okolju naj bi, z namenom zniževanja stroškov, imela nižje končne hitrosti in omogočala različne postavitve sedežev, medtem ko naj bi bila dostavna vozila zasnovana za vožnjo po ozkih mestnih ulicah in z več prtljažnega prostora. Uberjev direktor zaenkrat ne razkriva časovnega okvira izvedbe projekta in identitete avtomobilskih podjetij, s katerimi se dogovarjajo za sodelovanje. Kot je znano, so Uberju propadli načrti v zvezi s proizvodnjo prilagojenih električnih taksi vozil, ki naj bi jih izdelovali v okviru leta 2021 sklenjenega partnerstva z zagonskim podjetjem Arrival.

Uber sicer še naprej nadaljuje z uvajanjem elektrificiranih in električnih vozil v svojo ponudbo prevoznih storitev. Ta je na voljo že v več kot dvajsetih ameriških mestih v okviru storitve Uber Green, v partnerstvu s podjetjem Hertz pa svojim voznikom omogočajo cenovno sprejemljiv najem električnih modelov znamk Tesla in Polestar. Po trenutnih načrtih naj bi do leta 2030 (v nekaterih večjih mestih do leta 2025) njihovi prevozi potekali izključno na elektriko.

Avtomobilizem.com (Vir: Engadget. Foto: Uber.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Avtomobilski salon v Münchnu bo v znamenju urbane mobilnosti
Več nadzora in kazni za neresnične podatke o lastnostih izdelkov v EU