Novice

Avtomobilski salon v Münchnu bo v znamenju urbane mobilnosti

Tudi druga izvedba dogodka IAA Mobility v Münchnu bo osredotočena na storitve mobilnosti, letos pa naj bi dogodek potekal v dveh ločenih sklopih.

Širšim množicam bo v okviru prvega sklopa namenjena predstavitev trajnostnih rešitev na področju avtomobilske industrije in mobilnosti, povezanih vozil ter avtonomnih tehnologij, drugi sklop pa bo prvenstveno namenjen podjetjem. Na njem bodo svoje novosti med drugimi predstavljala podjetja BMW, Mercedes-Benz, BYD, Ford in Volkswagen, svojo prisotnost pa naj bi že potrdili tudi večji dobavitelji komponent za avtomobilsko industrijo, podjetja Bosch, Continental in ZF.

Salon mobilnosti v Münchnu je prvič potekal leta 2021 kot ponovno obujenje tradicionalnega avtomobilskega salona v Frankfurtu, na njem pa je svoje takratne novosti premierno predstavila vrsta avtomobilskih proizvajalcev. Razkritih je bilo tudi nekaj konceptov, ki so predstavljali osnovo serijskih modelov v prihodnosti, vključno s konceptom prestižnega športnega terenca Mercedes-Maybach EQS SUV, koncepta Porsche Mission R in Volkswagnovim električnim ID.Life. Tudi letošnji dogodek naj bi bil v znamenju novosti, Audi naj bi razkril električni koncept Active Sphere, BMW, ki je prejšnjič predstavil vizijo električnega družinskega avtomobila prihodnosti, pa naj bi med drugim predstavil tudi koncept BMW i Vision Dee. Na ogled naj bi bil postavljen tudi Volkswagen ID.7.

Dogodek IAA Mobility 2023 bo potekal med 5. in 10. septembrom, otvoril pa naj bi ga nemški kancler Olaf Scholz, ki namerava izpostaviti pomen tega dogodka in avtomobilske industrije za ekonomijo in identiteto Nemčije.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: IAA Mobility.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault vabi javnost k ustvarjanju koncepta Twinga s pomočjo umetne inteligence
Uber za razvoj namenskih električnih vozil