Novice

Novi Renault Kangoo kmalu v prodajnih salonih

Renault pričenja s pobiranjem naročil za novo generacijo modela Kangoo, s katerim se želijo ponovno zavihteti na sam vrh prodaje v tem segmentu.

Novi Kangoo je v primerjavi s predhodnikom doživel obsežno stilsko preobrazbo, s katero naj bi si ponovno utrl pot do kupcev. Spremenjen sprednji del s kromiranimi dodatki deluje bolj odločno, medtem ko izražene bočne linije poskrbijo za bolj atletski videz novega modela na podoben način kot pri aktualni generaciji modelov Dacia Sandero. S prenovo bodo vse izvedenke, vključno z vstopno, na voljo s sprednjimi žarometi in zadnjimi lučmi v tehnologiji LED.

Precej sprememb je doživela tudi notranjost nove generacije družinskega enoprostorca z vrsto praktičnih rešitev in odlagalnih prostorov v kabini ter kar 775 litrov prtljažnega prostora, ki ga lahko povečamo do 3.500 litrov v primeru zloženih zadnjih sedežev. Dostop do zadnje vrste poenostavijo stranska drsna vrata, Renault pa potnikom na treh ločenih zadnjih sedežih obljublja največ prostora za noge v primerjavi z ostalimi modeli tega segmenta. Za armaturno ploščo naj bi uporabili kvalitetnejše materiale, za 10 odstotkov v primerjavi s predhodnikom pa naj bi izboljšali tudi zvočno izolacijo.

Za podajanje informacij in povezljivost bo poskrbela zadnja različica informacijsko-multimedijskega sistema Renault Easy Link z 8-palčnim zaslonom na dotik,  poskrbljeno pa bo tudi za varnost, ki jo bo zagotavljalo 14 asistenčnih sistemov. Ti med drugim vključujejo aktivno pomoč pri zaviranju v sili, aktivni tempomat in omejevalnik hitrosti, sistem za ohranjevanje voznega pasu ter opozorilnik za mrtvi kot.

Motorizacijo naj bi, v odvisnosti od trga, predstavljali dizelski 1,5-litrski dCI ter dva bencinska motorja – litrski trivaljnik TCe (100 KM) in 1,3-litrski štirivaljnik TCe (130 KM). Kasneje naj bi bila na voljo še popolnoma električna različica z električnim motorjem moči okrog 100 KM ter baterijskim paketom kapacitete 44 kWh, kar naj bi zadostovalo za do 265 km dosega z enim polnjenjem (WLTP).

S prodajo nove generacije modela Kango so v Franciji pričeli 1. aprila, na ostalih evropskih trgih pa naj bi bil na voljo najkasneje do junija. Cena vstopnega modela na francoskem trgu znaša 24.900 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Novi Renault Kangoo kmalu v prodajnih salonih"


Firediver
7 dni 7 ur nazaj

Dimenzije (razen volumna prtljažnika) so tudi neznanka. Bo pa najbrž spet najmanjši (dolžinsko in volumsko) od konkurentov…

meganer
7 dni 9 ur nazaj

Cena pa je ……..

srcnik
8 dni 2 ur nazaj

Upam, da se ta francoska vstopna cena 25k€ ne bo prenesla v slovenijo 😀 Drugače je meni tudi simpatičen, sicer spominja na caddya, samo je vseeno taka prijetna francoska verzija le tega in če bo cena štimala, bo pomoje pravi prodajni hit 🙂

xxl
8 dni 8 ur nazaj

Malo me spominja na VW pa mu to sploh ne zamerim. Za zmerno ceno bo šel lepo v promet.

mrtwelvetrees
8 dni 12 ur nazaj

Ali ima sploh kakšna konkurenca v tem razredu el. zapiranje in odpiranje zadnjih prtljažnih vrat ?

 
Mercedes-AMG uvaja novo hibridno tehnologijo
Več moči za Toyotin GR86