Novice

Vse, kar prinaša novi Ford S-MAX

Ford je končno pokazal uradne fotografije novega S-MAX-a, ki bo s prenovljenim videzom, odličnimi voznimi lastnosti in sedmimi sedeži prvič predstavljen na pariškem avtomobilskem salonu.

Fordov enoprostorec s prenovo povzema oblikovalske linije Fieste in Focusa, ki sta že pred časom dobila nov prepoznaven nos vozila. Poleg zunanjih sprememb bo naslednje leto novi S-MAX v primerjavi s prejšnjo generacijo pridobil številne varnostne sisteme in povsem novo notranjost, ki bo s tem postala še bolj prilagodljiva uporabniku.

S-MAX bo kot prvi Ford imel vgrajene LED žaromete s funkcijo zmanjševanja odboja, s katero so preprečili, da bi luči zaslepile nasproti vozeče voznike. Opremljen bo tudi s prilagodljivim volanskim mehanizmom, Fordovo tehnologijo preprečevanja trkov, SYNC2 glasovnim nadzorom multimedijskega sistema in možnostjo odpiranja prtljažnega prostora “z brco”. Ne izključujejo tudi možnosti, da se v novem S-MAX-u pojavi štirikolesni pogon.

Tako kot smo navajeni, je tudi novi S-MAX, v primerjavi s konceptom, izgubil na svoji ostrini in športnosti, vendar je potrebno priznati, da je kljub temu še vedno privlačen enoprostorec. Njegov športni duh se kaže tudi v notranjosti vozila, ki jo krasijo digitalni števci, izrazita osrednja konzola in aluminijasti dodatki.

Kupec bo lahko poleg petsedežne različice izbral tudi sedemsedežno različico in s tem pridobil 32 različnih kombinacij sedenja. Drugo in tretjo klop odlikuje sistem ”Easy-fold”, kjer uporabnik s pritiskom na gumb preprosto zloži sedeže.

S pritiskom na gumb se zloži tudi stranski sedež ob vstopnih vratih ter s tem olajša vstopanje in izstopanje z zadnje klopi. Pri Fordu so stanjšali naslonjala sedežev in tako pridobili dodaten prostor za noge v zadnjih dveh vrstah, k občutku prostornosti pa veliko pripomore tudi ogromna panoramska streha, ki se razteza skozi celotno dolžino strehe.

Dizelsko motorno paleto bo prevzel 2,0-litrski TDCi, ki bo na voljo v treh različnih izvedenkah. Najosnovnejši bo imel 80 kilovatov in bo sparjen s 6- stopenjskim ročnim menjalnikom, močnejši različici s 110 in 132 kilovati pa bo lahko uravnaval 6- stopenjski ročni ali samodejni Powershift menjalnik z dvema sklopkama. Ford je  znižal emisije CO2 za vse dizelske različice za 7 %.

Bencinsko motorno paleto pričenja 1,5-litrski EcoBoost motor s 118 kilovati, ki bo na voljo samo z ročnim menjalnikom, in 2,0-litrski EcoBoost motor s 177 kilovati.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Ford)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Vizija prihodnosti: Renault Eolab
BMW na avtomobilskem salonu v Parizu 2014.