Novice

Začasna ukinitev treh enot avtocestne policije

Na Generalni policijski upravi so se zaradi kadrovske podhranjenosti odločili za začasno ukinitev oddelkov avtocestne policije v Postojni, Celju in Mariboru.

S prihodnjim tednom Generalna policijska uprava začasno ukinja tri enote avtocestne policije, saj naj bi bila po ocenah vodstva policije ob velikem pomanjkanju prometnih policistov to trenutno edina možnost. Policiste, ki so bili del enot avtocestne policije v Postojni, Celju in Mariboru, naj bi že obvestili o načrtovani premestitvi v oddelke prometne policije.

Operativna za zdaj ostaja le enota avtocestne policije v Ljubljani, predstavniki GPU pa naj bi preučili delo avtocestne policije in sprejeli odločitev, če bo začasna ukinitev po treh mesecih postala dokončna. Ivan Kapun iz Generalne policijske uprave ob tem poudarja, da so potrebne določene organizacijske spremembe za zagotavljanje učinkovitega nadzora, saj se je trenutni sistem pokazal za neprimernega. Dodaja še, da da je bila odločitev o ustanovitvi avtocestne policije z obstoječimi kadri in brez zagotovitve dodatnih kadrov preuranjena, vodstvo policije pa je tudi mnenja, da je odhod kadrov s prometne policije na avtocestno policijo naredil veliko škode.

Na DARS-u zaenkrat o preselitvi avtocestnih policistov uradno še niso bili obveščeni, a menijo, da bi bilo potrebno okrepiti policijski nadzor, saj naj bi se število prometnih nesreč v času delovanja avtocestne policije zmanjšalo za tretjino.

Avtomobilizem.com (Vir: RTV SLO. Foto: Policija.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Priporočila za enotno poimenovanje asistenčnih sistemov
Sono Motors razkriva produkcijsko različico električnega modela Sion