Novice

Znamke skupine Hyundai z novo električno platformo

Predstavniki Hyundai Motor Group so najavili novo generacijo električne platforme, ki naj bi njihovim znamkam omogočala standardizirane rešitve.

Nova platforma naj bi bila evolucija obstoječe platforme E-GMP, ki trenutno predstavlja osnovo njihovim električnim modelom. Platforma IMA (Integrated Modular Architecture) naj bi za razliko od platforme E-GMP, ki podpira namestitev različnih sistemov baterij, imela standardizirane rešitve. Polega standardnih baterij naj bi omogočala uporabo petih različnih tipov električnih motorjev, ki naj bi bili, tako kot ostale komponente, standardizirani z namenom povečanja učinkovitosti proizvodnje.

Nova platforma naj bi bila bolj prilagodljiva in naj bi ustrezala uporabi v vseh segmentih vozil. Kot je na predstavitvi vlagateljem povedal izvršni direktor znamke Hyundai Jaehoon Chang, bo platforma IMA lahko predstavljala osnovo osebnim in večnamenskim vozilom, vključno z vozili za dostavo in prevoz potnikov, ki naj bi v prihodnosti uporabljala tudi avtonomne tehnologije.

Do konca desetletja naj bi Hyundai predstavil 11 novih baterijsko gnanih električnih modelov, od tega tri limuzine, šest različnih športnih terencev, lahko gospodarsko vozilo in nov športni model. Kiinih načrtov glede predstavitve električnih vozil zaenkrat ne razkrivajo, Genesis pa v enakem obdobju načrtuje predstavitev šestih novih električnih modelov – štirih športnih terencev in dveh modelov trenutno še nerazkritega segmenta. V teh načrtih sta že vključena limuzinski Ioniq 6 in športno uporabni Ioniq 7 znamke Hyundai ter elektrificirana Genesis GV70 in G80, medtem ko naj bi posodobljeni Genesis G90 že v drugi polovici letošnjega leta nudil možnost samodejne vožnje 3. stopnje na nekaterih trgih.

Še letos naj bi Hyundaijev oddelek za avtonomno vožnjo pričel tudi s ponudbo avtonomnih dostavnih storitev v sodelovanju s podjetjem Uber Eats v kalifornijski Santa Monici.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Fisker Ocean v Evropi
Stellantis nadgrajuje strategijo za prihodnost