Predstavitve

Odločnejšega videza

Suzuki S-Cross: slovenska predstavitev

Pri japonskem proizvajalcu so se odločili, da tudi z videzom nove generacije modela S-Cross kupcem dajo vedeti, da so njihova vozila tako robustna in zmogljiva, kot smo vajeni.

 

SX-4 in/ali S-Cross

Suzuki S-Cross (7)Kljub temu, da je model tudi v tretji generaciji obdržal uradni naziv (in emblem) SX-4, ga bolj ali manj označujemo le še z imenom S-Cross, saj morda nekoliko poenostavljeno označuje njegov značaj križanca. Zunanjost je postala nekoliko bolj drzna, pa tudi robustna, predvsem na račun preoblikovanih kolesnih lokov, velike črno obarvane prednje maske in ozkih žarometov. Težišče je na videz nekoliko dvignjeno, sicer pa je S-Cross ohranil  platformo in s tem okvirne zunanje mere. Na zadku so precej visoko nameščene luči v tehniki LED, ki jih optično povezuje vmesna linija za poudarjeno širino. Videz dopolnjujejo 17-palčna platišča ter paleta osmih barv zunanjosti.


S-Cross v številkah – dolžina: 4.300 mm, širina: 1.785 mm, višina: 1.580 mm (brez strešnih letev), medosna razdalja: 2.600 mm, prostornina prtljažnika: 440 litrov.


Suzuki S-Cross (21)Notranjost je dokaj prostorna, del pred voznikom zaznamuje 4,2-palčni barvni informacijski zaslon pred voznikom s številnimi prikazi potovalnih podatkov in informacij o delovanju vozila, medtem ko je sredinsko nameščen (7- oziroma 9-palčni ) zaslon na dotik infozabavnega sistema (podpira povezovanje preko Android Auto in Apple CarPlay). Kot smo pri Suzukiju vajeni, so vozila že v vstopnem paketu (Comfort) relativno dobro opremljena, kljub temu pa naj bi se kupci največ odločali za srednji paket opreme Premium, ki med ostalim vključuje pametni ključ, samodejno dvopodročno klimatsko napravo, gretje sprednih sedežev in dodatna varnostna pomagala (parkirni senzorji spredaj in zadaj, sistem za nadzor mrtvega kota ter sistem za opozarjanje na prečni promet zadaj).

Popularen štirikolesni pogon

Suzuki S-Cross (8)S-Cross je na voljo z 1,4-litrskim štirivaljnikom BoosterJet (95 kW) s 6-stopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom in podporo 48-voltnega hibridnega sistema. Štirikolesne različice, za katere je pri znamki vedno veliko zanimanja, so med drugim nadgrajene s štirimi izbirnimi načini vožnje (Auto, Sport, Snow in Lock).

Cene se na uradnem ceniku pričenjajo pri 20.455 evrih za dvokolesno gnani Comfort z ročnim menjalnikom, največ zanimanja pa pri slovenskem zastopniku pričakujejo za štirikolesno gnani S-Cross Premium z ročnim menjalnikom, ki stane 23.345 evrov. Pakete opreme si lahko ogledate v priloženem katalogu.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "Odločnejšega videza"


wildbliw
16 dni 22 ur nazaj

O-JOJ! Bolj korejsko sploh ne more biti. Od zelo daleč iz sprednje strani še nekako obeta nekaj, ko pa pogledaš iz ostalih kotov in bolj natančno pa, … Ne vem, …. ni za nikamor. Pa saj to je izdelek, ki gre na ceste, v mesta, … Tudi na oblikovanje je treba pomisliti!

limas
30 dni 18 ur nazaj

Trend pri SUV vozilih je pravokotno dvignjena maska čim večjih dimenzij. Takšne so bile stare Lade. Kako to vpliva na aerodinamiko in zeleno agendo?

Bucko99
24 dni 16 ur nazaj

Zelena agenda je za rajo…

25 dni 2 ur nazaj

Koeficient je glede na npr Škoda Yeti ki je podobna škatla spredaj vsaj 0,35 kar je obupno. Je pa res da nikjer ne najdem podatka, očitno je res poden. https://www.avtomobilizem.com/novice/vprasljive-vrednosti-kolicnika-zracnega-upora/12-06-2014/ Ni pa za verjet nobenemu..

tha_man
24 dni 9 minute nazaj

Kakršenkoli že je, Suzukiji imajo tipično eno nižjih porab med sebi podobnimi. In če ravno redno ne kršiš omejitev hitrosti na avtocesti količnik zračnega upora niti ni posebej pomemben. Dosti več pomeni teža in varčnost pogonskega sklopa. Drugače pa videz velikokrat vara, zato če nekaj zgleda aerodinamično še ne pomeni, da to tudi je (in obratno).

srcnik
1 mesec 2 dni nazaj

Še cene so ostale kar humane, glede na to, da dobiš 1.4 turbaka za dobrih 20k€… ostali ponujajo v tem cenovnem rangu bolj 1.0 mlinčke, ki so dostikrat tudi vrh motorne ponudbe… Pohvalno suzuki 😉

chad
1 mesec 3 dni nazaj

Ameriški trg ima tak avto kot toyota corolla cross

Skyen
1 mesec 3 dni nazaj

Na prvi vtis zunaj izgleda, kot da je trenutni model dobil konkretno dozo botoxa.

 
Merilo prostornosti
Ključne lastnosti za uspeh

Več vsebin

Novice

Suzuki v Tokio s kar petimi koncepti

Testi

Suzukijev kaizen

Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Boosterjet 4WD AT Elegance Top
Novice

Suzuki v Pariz z dvema zanimivima novostma

Novice

Lepotna operacija za Suzuki SX-4 S-Cross

Novice

Suzuki se vrača s šestimi novimi modeli

Testi

Tradicionalist

Suzuki SX-4 S-Cross 1,4 Boosterjet AllGrip Hybrid Elegance
Testi

Za vse okuse in letne čase

Fiat 500L 1.6 Multijet II 16v 120 Cross
Testi

Stara šola

Suzuki SX-4 S-Cross 1.4 Boosterjet Allgrip Elegance