Predstavitve

Tudi s hibridnim pogonom

Hyundai Santa Fe: virtualna slovenska predstavitev

Hyundai je dve leti po začetku prodaje tretje generacije predstavil prenovljeni model Santa Fe z vrsto nadgradenj.

Izboljšave sovpadajo z 20. obletnico modela na evropskem trgu. Videz zunanjosti odkriva široko masko hladilnika, ki objema žarometa z vgrajenima smernikoma, dnevne luči v tehniki LED pa tvorijo prepoznaven  svetlobni podpis v obliki črke T. Na spodnjem delu je nameščena robustna zaščitna plošča, videz pa zaokrožata vertikalno postavljeni stranski odprtini za pretok zraka. Pogled z boka kaže razširjene obrobe blatnikov in nova aluminijasta platišča do dimenzije 20 palcev, zadek pa prav tako prinaša spremenjeno obliko žarometov, ki jih povezuje svetlobna letvica čez celoten zadek kot optični poudarek širine. Dodan je opcijski paket Luxury, ki vključuje 20-palčna platišča, nižja prednji in zadnji odbijač ter obrobe blatnikov v barvi karoserije.

Santa Fe_notranjost_MAIN_DASHNotranjost naj bi bila še prostornejša, udobnejša in bolj praktična, hkrati pa so se posvetili naboru zaznavno kakovostnih materialov. Armaturna plošča je nameščena nekoliko nižje, osrednja konzola je preoblikovana, osrednjo vlogo ima 10,25-palčni zaslon na dotik. Na lebdeči osrednji konzoli so gumbi za upravljanje s samodejnim menjalnikom, nov pa je še vrtljivi gumb za izbiro terenskega načina vožnje ob izbirniku standardnih voznih načinov. Pred voznikom je opcijsko lahko nameščen novi 12,3-palčni digitalni zaslon merilnikov.


Santa Fe v številkah – dolžina: 4.785 mm, širina: 1.685 mm, višina: 1.900 mm, medosna razdalja: 2.765 mm, prostornina prtljažnika: 634 litrov (5 sedežev) / 571 litrov (7 sedežev).


Obsežen paket aktivnih varnostnih pripomočkov SmartSense je bil deležen posodobitev, med katerimi izpostavljajo aktivno avtocestno asistenco (Highway Driving Assist – HDA), sistem za preprečevanje trka ob parkiranju (PCA) ter sistem za samodejno parkiranje na daljavo (RSPA), ki vozniku omogoča, da s pomočjo ključa premika vozilo, četudi ne sedi za volanom. Za povezljivost poskrbi napredni sistem Bluelink ter storitvi Apple CarPlay in Android Auto.

Santa Fe bo kot prvi evropski Hyundai opremljen tudi z novim hibridnim oz. priključnim hibridnim pogonom Smartstream. S hibridnim pogonom združuje kombinacijo 1,6-litrskega bencinskega agregata T-GDi Smartstream ter elektromotorja z močjo 44,2 kW. Slednjega napaja litij-ionska baterija kapacitete 1,49 kWh. Kot hibrid je Santa Fe na voljo z dvo- ali štirikolesnim pogonom ter zagotavlja sistemsko moč 169 kW (230 KM) in 265 Nm navora.

Santa Fe_zunanjost_FrontV drugi polovici leta naj bi sledil še priključni hibrid, prav tako na osnovi 1,6-litrskega agregata T-GDi Smartstream, ki bo povezan z električnim motorjem moči 66,9 kW in litij-ionsko baterijo kapacitete 13,8 kWh. V tej različici bo Santa Fe štirikolesno gnan, moč bo znašala 195 kW (265 KM), najvišja navorska vrednost pa 350 Nm. Tako hibrid kot priključni hibrid bosta povezana z novo razvitim 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom (6AT). Zasnova platforme omogoča namestitev baterije pod sovoznikov sedež (hibrid) oz. pod voznikov in sovoznikov sedež (priključni hibrid), s čimer ne odvzema prostora v potniški kabini ali prtljažniku.

Klasična pogonska opcija je nadgrajeni 2,2-litrski agregat Smartstream z aluminijastim blokom motorja (prihranek 19,5 kg pri masi), ki so mu med drugim prilagodili odmično gred ter sistem za vbrizg goriva. Štirivaljnik razvije 148 kW (201 KM) moči ter 440 Nm navora, povezan pa je lahko s pogonom na prednji kolesni par ali štirikolesnom pogonom. Pogonski sklop doponjuje novi 8-stopenjski robotizirani menjalnik z dvojno sklopko (8DCT), ki naj bi po zaslugi optimiziranega hlajenja nudil kar 58 % več navorske zmogljivosti ter v splošnem prinašal več vozne dinamike.

Cene za prenovljeni Santa Fe se na našem trgu pričenjajo pri 38.900 evrih za dvokolesno gnani Style z dizelskim motorjem. Več informacij je na voljo v priloženem ceniku običajne ali hibridne različice.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Tudi s hibridnim pogonom"


wildbliw
3 meseci 12 dni nazaj

Ne bom rekel, da izgleda slabo. Avto deluje zelo dobro in lepo… Ampak od spredaj pa so ga po domače povedano posrali. Nikakor ne bom razumel, kako lahko deluje Tuscon od spredaj neprimerno bol postaven in prestižen od Santa Fe.

 
Izključno električen
Mora uspeti